Klantcase de Torteltuin

Grip op het recruitmentproces bij KC de Torteltuin

Kindercentrum de Torteltuin is een regionaal kindercentrum met 30 personeelsleden. Wij spraken met Hanny van Lune, eigenaar KC de Torteltuin, over haar zoektocht naar een oplossing waarbij de Torteltuin zelf in staat is om een talentpool op te bouwen en het recruitmentproces te beheren. Een gedeelte van de oplossing werd gevonden in het recruitmentsysteem van HROffice, HROffice Contracts en een koppeling met NMBRS.

De recruitmentuitdaging van Kindercentrum de Torteltuin

Hanny oprichtster en eigenaresse van de Torteltuin: “Onze kinderopvang groeit snel en daarom hebben we continu nieuwe mensen nodig. Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers die in ons team passen. We hebben niet altijd vacatures beschikbaar, maar we ontvangen geregeld open sollicitaties van goede kandidaten. Om dit talent dichtbij te houden zocht ik naar een systeem waarin we een talentpool kunnen opbouwen en kandidaten een optimale candidate experience kunnen bieden.”

Talent binnen handbereik

Het aantrekken van toptalent is een uitdaging. Al is het in de ene sector meer dan in de andere. “Bij het binnenkomen van open sollicitaties willen we de zekerheid hebben dat onze werkwijze past binnen de vereisten van de AVG-wetgeving. Ten tweede is het belangrijk dat een kandidaat, die bijvoorbeeld een bepaalde opleiding nog niet heeft afgerond, wel in ons systeem blijft. Door middel van een talentpool kunnen we dit overzichtelijk houden en met de juiste én geïnteresseerde kandidaten communiceren. Om dit te stroomlijnen wilden we een recruitmentsysteem om het proces efficiënter in te richten.”

Een recruitmentsysteem passend bij bestaande systemen

 “We waren op zoek naar een recruitmentsysteem om ons HR proces totaal online te krijgen. Van werven en selecteren, contracteren, onboarden, planning, urenregistratie en verlonen. Een oplossing die aan zou sluiten met de systemen waar wij al mee werken, namelijk het verloningssysteem NMBRS en een op maat gemaakt planningssysteem voor de kinderopvang.”

Van sollicitatie door naar digitaal contract

“Nu HROffice Recruitment gekoppeld is aan onze website kunnen kandidaten rechtstreeks via de website solliciteren. De sollicitatie komt direct in de software van HROffice Recruitment terecht. Aan de achterkant van het systeem kunnen we de vacatures en kandidaten beheren. Dit stelt ons – door een koppeling met HROffice Contracts – in staat om de geselecteerde kandidaat direct online een contract aan te bieden én de benodigde handboeken met hen op voorhand te delen. De kandidaat tekent zo voor ontvangst én akkoord van belangrijke documenten in één keer.”

Digitale verloning zonder checklijstjes

“Vanuit de software van HROffice is er een API koppeling met NMBRS. Dit zorgt ervoor dat alle gegevens van onze toekomstige medewerkers online vastliggen zodat er aan het eind van de maand verloond kan worden. Hierdoor werken we niet langer met losse checklisten en gebeurt alles online waardoor het recruitmentproces een stuk efficiënter en overzichtelijker is geworden.”