Purdey1

HROffice Connect verlaagt interne bezetting van de HR-afdeling met 40%

Na een doorstart ging de modeketen Purdey verder als zelfstandig merk en stond het bedrijf voor de grootste uitdaging ooit: transformeer 22 losse winkels naar één succesvol merk en één team.

De recruitmentuitdaging van modemerk Purdey

Om naar één succesvol merk en één team te transformeren dient Purdey over de juiste middelen te beschikken om medewerkers te laten excelleren. Dit kan alleen bereikt worden met een high performance recruitmentproces ondersteund door innovatieve techniek. Dit is de basis voor de huidige organisatie.

Daling cost per hire

Met behulp van HROffice Connect wist Purdey een grote efficiencyslag te maken. “Door HROffice Connect is onze interne bezetting van de HR afdeling met 40% afgenomen”, aldus Michiel de Rooij, Directeur Operations & ICT Purdey. Dit kwam doordat het plaatsen van vacatures 57% minder tijd in beslag nam en het aannameproces 31% versneld werd. Door een hogere kwaliteit kandidaten en een verbeterde instroom waren minder sollicitatiegesprekken nodig en daalde de cost per hire bij Purdey naar slechts 454 euro.

De frisse Purdey look & feel in een werken-bij website

“HROffice heeft voor ons een werken-bij website gemaakt die er super uitziet! Met een professionele en frisse Purdey look&feel. Wij zijn onder de indruk van de techniek van HROffice Recruitment. Het is een efficiënte en professionele manier om met onze grote volumes kandidaten om te kunnen gaan. Dit brengt ons écht verder.” Deze transformatie van paper naar paperless heeft bijgedragen aan een optimale candidate journey. Met het beheer van het gehele HR- en recruitmentproces vanuit één centraal dashboard en met het gemak van een enkele muisklik, neemt Purdey haar nieuwe medewerkers mee in de wereld van operational excellence.

Van werving & selectie tot digitaal arbeidscontract

“Door het ATS systeem te koppelen aan HROffice Contracts is de bezetting van onze HR afdeling met 40% verlaagd. Waar voorheen contracten in Word werden opgemaakt en documenten moesten worden samengevoegd, kunnen wij nu alle contracten op één plek beheren. Hierdoor kunnen wij veel efficiënter werken en worden er minder fouten gemaakt.” Van werving & selectie tot arbeidscontract, van planning tot urenregistratie tot en met verloning; nieuwe medewerkers zijn vanaf dag 1 onderdeel van het succesverhaal van Purdey.

De impact van één HR systeem voor damesmodemerk Purdey

Om 22 losse winkels naar één succesvol merk en één team te transformeren stonden procesoptimalisatie, kostenreductie en het creëren van een sterk werkgeversmerk centraal.

Procesoptimalisatie

Om de juiste mensen voor damesmodemerk Purdey aan te trekken werden alle processen van werving & selectie tot aan verloning gestroomlijnd, gedigitaliseerd en verenigd.

Kostenreductie

Door HROffice Connect in te zetten kon Purdey (kosten)efficiënt de juiste mensen vinden. De innovatieve toepassing van data zorgde voor de juiste profilering. De hogere quality of hire als resultaat hiervan, leidde direct tot een efficiencyslag in het recruitmentproces. Hierdoor daalden de kosten en inspanning van de organisatie. Dit resulteerde in een 40%lagere bezetting op HR, meer geschikte kandidaten en een lagere uitstroom.

Sterk werkgeversmerk

Operational excellence bereik je als je dit in de hele organisatie doorvoert. Ook voor het automatisch opstellen van arbeidscontracten, het plannen van medewerkers en het verlonen met de eigen verloningspartner wordt HROffice Connect ingezet. Zowel vast- als flexpersoneel kunnen rekenen op de juiste uitvoer van hun arbeidscontract. Omdat alles centraal geregeld is, blijft HR in control en heeft het direct inzicht in haar taken, planning, verzuim en de werving van nieuwe kandidaten. En dat allemaal binnen een geautomatiseerde flow vanuit één dashboard. Hiermee loopt Purdey voorop. En de medewerkers voelen dat. Zo bouw je aan een succesvol werkgeversimago.

Meer weten over HROffice Connect?

Met HROffice Connect stroomlijn je het volledige HR-proces van je organisatie. Hierdoor werk je efficiënter, verlaag je kosten en verhoog je het plezier. Zelf de mogelijkheden ervaren? Binnen één minuut plan je een demo of stel je een vraag per e-mail.