Prominent Tomaten_HROffice

Prominent Tomaten wil veelzijdige, verse kandidaten!

Trostomaten, pruimtomaten, cocktail- en cherrytomaatjes. Wie van deze vitaminebommetjes houdt, heeft keuze genoeg in het winkelschap. Achter deze rode smaakmakers in allerlei soorten en maten zit een groep van innovatieve ondernemers. Samen vormen zij Prominent. Binnen de coöperatie DOOR werkt Prominent samen met vier andere vruchtgroentemerken. Een enorme bedrijvigheid dus! Hoe trek je nu de juiste mensen aan voor een coöperatie bestaande uit verschillende bedrijven? En hoe ga je efficiënt en zorgvuldig om met al je kandidaten? Een mooie uitdaging, weggelegd voor HROffice!

Wie is Prominent Tomaten precies?

Prominent bestaat uit een groep van 29 tomatentelers. Allemaal individuele en zelfstandige bedrijven in de westelijke rand van Nederland. Samen kweken ze maar liefst 13 soorten tomatenrassen die te vinden zijn in het schap van retailers en supermarkten. Volgend jaar is het 25 jaar geleden dat de telers voor het eerst hun krachten bundelden. Denk aan de gezamenlijke inkoop, verkoop, marketing en sales. Zo maken ze het niet alleen mogelijk om zich te onderscheiden binnen de glastuinbouw. De hechte samenwerking is ook een uitstekende manier om kennis te delen, duurzame energiemaatregelen te treffen en een eigen verpakkingscentrum te beheren. Prominent is hierdoor zowel producent als partner voor de verbetering van het tomatenschap om de consument iets lekkers én gezonds voor te schotelen.

Wat deed Prominent voorheen aan HR en recruitment?

Een coöperatie bestaande uit meerdere bedrijven heeft te maken met veel verschillende vacatures. Hier is dus een efficiënt systeem en goede zichtbaarheid voor nodig. “Voorheen werkten we veelal met bureaus,” vertelt Helga van Marrewijk, Corporate Communicatiemanager bij Prominent. “Vacatures werden uitgezet in de media en via andere reguliere kanalen. Maar het werd steeds lastiger om de juiste mensen te vinden. Daarnaast ontstond de behoefte om in het wervingsproces zelf meer aan het roer te gaan staan. We zochten naar een platform om ons verhaal te vertellen, ons eigen merk te bouwen als werkgever. Een verhaal waar we heel trots op zijn. Bovendien wil je toekomstige medewerkers toch laten zien waar ze komen te werken?”

Werken-Bij Website Prominent Tomaten

Werken-bij website

Om meer zichtbaarheid te creëren, ontwikkelde HROffice een werken-bij website op maat met bijbehorende wervingscampagne. De uitdaging voor de tomatenspecialist zat ‘m vooral in de puzzel om vanuit één punt – De Lier – te werven voor alle locaties. Dat is met de werken-bij website uitstekend gelukt. “Je vindt met gemak de vacatures voor de verschillende teeltlocaties, het hoofdkantoor en het verpakkingscentrum. Bovendien spreken we echt een diverse doelgroep aan: van verpakkings- en logistiekmedewerkers tot technici en middle management.” Om een goede en heldere indruk te krijgen van Prominent, komen collega’s aan het woord, is er aandacht voor doorgroeimogelijkheden én het verhaal van Prominent. Kortom, er is een sterk employer brand neergezet in een smakelijk rood jasje. Passend bij de kleurrijke, interactieve corporate website.

De jeugd van tegenwoordig

Ook jongeren op zoek naar een bijbaantje, zijn een belangrijke doelgroep van Prominent. Maar hen bereik je niet zomaar. Daarom is er een apart onderdeel in de werken-bij website gebouwd en een wervende campagne ontwikkeld. “Als scholier wil je natuurlijk niet te ver fietsen naar je bijbaantje. Via een interactieve map op de werken-bij website klik je op een teeltbedrijf bij jou in de buurt om er meer over te ontdekken. Daarnaast hebben we scholieren zelf laten vloggen. We gaven ze volledig de vrije hand. Het zijn grappige vlogs geworden, verre van perfect. Maar dat werkt dus! Voor een teler waar we 40 vacatures hadden uitstaan, stonden er direct 50 scholieren op de stoep!”

Recruitment

Veelzijdig ATS Systeem

Naast het vergroten van de zichtbaarheid en het versterken van het employer brand, was er ook behoefte om sollicitantgegevens efficiënt en correct te verwerken. HROffice integreerde hiervoor een ATS Systeem, gekoppeld aan de werken-bij site. “Het ATS systeem werkt gebruiksvriendelijk en efficiënt. Denk aan alle administratieve handelingen. Dat maakt het werk van HR véél eenvoudiger. Bovendien voorkom je dat je stappen overslaat, want het systeem houdt alles bij. Dat geeft rust en overzicht. Als een kandidaat solliciteert komt hij direct in het systeem. Elke stap hierna wordt vervolgens geregistreerd. Wijs je een kandidaat af, dan worden alle gegevens met een druk op de knop gewist. Zo wordt er dus niets onnodig bewaard. Van uitnodigen en beoordelen tot doorsturen, afwijzen en afspraken inplannen. Het recruitmentsysteem zorgt voor alle vervolgacties die horen bij een goed onboarding proces.”

Wat is het resultaat van de oplossingen van HROffice?

De werken-bij site staat live sinds oktober 2018. “In die tijd hebben we twee keer zoveel sollicitanten binnen gekregen. Plus de kwaliteit is veel beter. We vinden nu veel sneller de ideale kandidaat. Wat wil je nog meer? Verder zijn we zeer tevreden over de samenwerking met HROffice. De website moest in korte tijd gemaakt worden en dat is heel goed gegaan. HROffice werkt met korte lijnen. Hulp via de helpdesk is ook altijd prettig en effectief.”

Toekomstmuziek

Bij een innovatieve organisatie als Prominent liggen er – niet heel verrassend – veel mooie toekomstplannen op stapel. “Samen met vier andere versmerken bouwen we een nieuw kantoor. We willen ongetwijfeld nog stappen gaan zetten op het gebied van werving. En daar hebben we HROffice ongetwijfeld bij nodig. Want langdurig samenwerken zit ook echt in het DNA van Prominent. Samen maakt sterker om te bouwen aan de toekomst.”

Zelf de mogelijkheden van HROffice ervaren?

Met HROffice stroomlijn je het volledige HR-proces van je organisatie. Hierdoor werk je efficiënter, verlaag je kosten en verhoog je het plezier. Zelf de mogelijkheden ervaren? Binnen één minuut plan je een demo of stel je een vraag per e-mail.