merken van NDC persgroep

Stop de persen! Dit doet HROffice voor NDC mediagroep

Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden, het Friesch Dagblad. Of je nu wel of niet uit het Noorden komt, deze titels klinken je ongetwijfeld bekend in de oren. Het zijn veelgelezen dagbladen met een lange historie. Leeuwarder Courant valt sinds 1752 op de deurmat en is daarmee zelfs de oudste krant van Nederland. Tegenwoordig worden deze nieuwsbladen uitgegeven door NDC mediagroep, dé journalistieke uitgever van Noord-Nederland. Daarnaast produceert en ontwikkelt NDC mediagroep nog veel meer en is ze het grootste crossmediale mediahuis van het Noorden. Dat vraagt om een effectief AVG-proof recruitmentsysteem en een strakke werken-bij site!

Papier vs. online

Een vacature in de krant plaatsen? Best een inkoppertje als je zelf bladen uitgeeft. Toch is het plaatsen van enkel een advertentie niet meer van deze tijd. Zélfs niet voor een journalistieke uitgever. En zeker ook als je bedenkt dat NDC mediagroep maar liefst 62 merken onder zich heeft. Van week- en dagbladen tot live events en digitale kanalen. 830 collega’s – freelancers niet meegerekend – maken het mogelijk om dagelijks 2 miljoen Nederlanders te informeren en te inspireren. Een enorme business dus. Toch had NDC mediagroep tot voor kort geen recruitmentsysteem en aansprekend sollicitatieplatform.

Een veilige, efficiënte oplossing

 “Voorheen hielden we alles handmatig bij in aparte mailboxen en Excel-lijsten,” vertelt Esther Hoekstra, HR-medewerker bij NDC mediagroep. “Dat werkte wel, maar het was natuurlijk veel te arbeidsintensief en foutgevoelig. Eén overzichtelijke plek voor sollicitanten en vacatures, daar was écht behoefte aan. Bovendien nemen we de privacy van onze sollicitanten heel serieus. Maar door de nieuwe AVG-wetgeving was onze werkwijze niet meer houdbaar. De vraag naar een veilig sollicitatieproces en betere zichtbaarheid hebben we daarom bij HROffice neergelegd.”

Alles op één plek

Met meerdere afdelingen en honderden collega’s onder je hoede kon HR van NDC mediagroep wel wat ondersteuning gebruiken. Hiervoor implementeerde HROffice een AVG-proof ATS systeem. “Het werkt zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Stel je één handig dashboard voor waar meerdere gebruikers tegelijk inzicht hebben in alle kandidaten, vacatures en talentpools. Sollicitanten die bijvoorbeeld 2e geworden zijn, kun je eenvoudig in talentpools bewaren. Mocht je op een later moment wél een passende vacature hebben, dan heb je zo weer contact. Ook geeft het systeem aan wat de status is van een vacature. Staat deze online of niet en hoeveel sollicitaties zijn er binnengekomen? Het is ideaal dat je per kandidaat de status van zijn of haar sollicitatie kunt aangeven. En je hoeft je hiring managers niet meer te mailen of te bellen voor feedback. Dat zet je simpelweg in het systeem. Alles staat dus op één plek. Echt ontzettend fijn!”

Een professionele werken-bij site

Het ATS systeem is ook gekoppeld aan de werken-bij website van NDC mediagroep, zodat kandidaten via de site direct in het systeem komen. “De werken-bij website is op maat gemaakt en sluit helemaal aan bij onze corporate site en huisstijl. Toch zijn we nog niet klaar, er ontbreekt nog employer brand content. Denk aan video’s en beelden waarin we collega’s aan het woord laten en je een kijkje achter de schermen krijgt. Dat komt uiteraard goed, we zijn tenslotte een mediabedrijf! Maar de basis staat: een overzichtelijke, goedwerkende en gebruiksvriendelijke website.”

Wat levert het NDC mediagroep op?

Inmiddels zijn we een ruim een jaar verder sinds de implementatie van het systeem en de werken-bij website. “We zijn heel tevreden over de website. Zowel over de professionele uitstraling als het gebruiksgemak en de vele mogelijkheden. Dankzij een heldere uitleg van HROffice kunnen we de site volledig zelf beheren. Ook zijn we ontzettend geholpen met het ATS systeem. De gebruiksvriendelijkheid is een plus. Iedereen kan er mee overweg, of je nu een online held bent of niet. En daarbij levert het enorm veel tijdsbesparing op! Last but not least: privacy. We voldoen nu volledig aan de AVG, ons belangrijkste uitgangspunt.”

Samen sta je sterk

“Over de samenwerking kan ik kort en krachtig zijn: die is goed! Er zat wat spoed achter de website maar dat was geen probleem. Binnen 2 weken stond de site online. Ideaal! Daarnaast hadden we natuurlijk nul ervaring met het recruitmentsysteem en het beheren van de website. Maar dankzij een paar trainingen van HROffice is dat helemaal goed gekomen. En als ik ergens niet uitkom, dan bel ik even en krijg ik gelijk hulp. Ook wanneer er vanuit HROffice iets gewijzigd is, krijgen we een telefoontje. Bovendien worden we per mail op de hoogte gehouden. Korte lijnen, dat werkt voor ons het beste.”

Benieuwd naar de mogelijkheden van HROffice voor jouw organisatie?

Met HROffice stroomlijn je het volledige HR- en recruitmentproces. Hierdoor werk je efficiënter, verlaag je kosten en verhoog je het werkplezier. Meer weten? Plan binnen één minuut een demo in of stel ons gerust je vraag via e-mail.