blog 2022 HRO

Nieuwe recruitmenttech oplossingen van HROffice

Hierbij willen wij jullie meenemen in de pijlers vooor het komende jaar. Ook in 2022 blijven wij investeren in onze sterke klant- en servicegerichte aanpak. Ons realtime data dashboard wordt steeds belangrijker in het recruitmentproces en we blijven met HROffice innoveren. Nieuwe recruitmenttech oplossingen die jullie gaan helpen bij het vinden en behouden van medewerkers op deze zeer krappe arbeidsmarkt. 

Zoals jullie weten is HROffice Recruitment een modulair ATS-systeem afgestemd op de werkprocessen van jouw organisatie en afgestemd op de doelgroep. Wij geloven  dat wij recruiters ontzorgen door allerlei applicaties in één platform te integreren, hierin blijven wij dus modulair innoveren. Bijvoorbeeld kun je in ons ATS-systeem snel je vacatures uitzetten op vele vacaturesites, cv’s die binnenkomen kun je snel parsen en matchen, maar wij hebben onlangs ook ons modulaire systeem uitgebreid met een referral recruitment tool.

Want ja we zijn allemaal op zoek naar personeel in deze krappe arbeidsmarkt. Onze tip aan recruiters is dan ook om gebruik te maken van de wervingskracht van je eigen personeel. Want met referral recruitment maak je gebruik van het netwerk van je medewerkers voor het werven van nieuwe kandidaten. In ons modulaire  recruitment software (HROffice ATS) kun je simpel de module ‘Referral RecruitmentTool’ activeren en op een efficiënte wijze je referral programma inrichten.

Referral recruitment kent verschillende voordelen. Naast lage wervingskosten en betere kandidaten, zijn er nog meer voordelen verbonden aan een referral recruitment programma. Zo voeren je medewerkers al een voorselectie uit, waardoor jij als recruiter sneller een beter beeld krijgt van de kwaliteit van de kandidaat. Het resultaat? Je trekt kandidaten aan met de juiste mentaliteit, die ook nog eens goed bij de bedrijf passen. Ook verloopt het wervingsproces sneller, omdat je beter op de hoogte bent van iemands kwaliteiten en zo minder gesprekken hoeft in te plannen. De kandidaat is vaak al bekend met de bedrijfscultuur, wat de gedrevenheid en het enthousiasme verhoogt. En als laatste zien wij dat het inwerkproces vlotter verloop omdat de kandidaat al bekend is met de organisatie.  

 

Wil je meer weten over de voordelen van referral recruitment dan geven wij je graag vrijblijvend een demo van deze interactieve referral recruitment tool.