het nieuwe recruitment man op kantoor

Werven in tijden van corona: op weg naar het nieuwe recruitment

Nu we steeds meer ‘bewegingsvrijheid’ krijgen in de anderhalvemeter-samenleving, is het tijd om je voor te bereiden op het nieuwe normaal. Ongetwijfeld heb je in jullie organisatie ook de gevolgen van de crisis gemerkt. Nu is het moment om vooruit te kijken. Hoe ziet het nieuwe recruitment eruit? Hoe kun je de kwaliteit behouden, en zelfs verbeteren, nu we elkaar niet meer persoonlijk kunnen ontmoeten? Het antwoord is simpel: investeer in HR-technologie. Dankzij allerlei slimme tools kun jij het hele recruitmentproces eenvoudiger én efficiënter uitvoeren, ook in de nieuwe anderhalvemeter-samenleving.

Digitaal werven met live video interviews

Videobellen heeft een grote sprong gemaakt. Waar we er voorheen nog een beetje huiverig over waren, is vergaderen met Teams, Google Hangouts of één van de andere videobel-diensten de normaalste zaak van de wereld geworden.

Deze verandering speelt ook een belangrijke rol in het nieuwe recruitment. Het coronavirus zorgt voor een doorbraak van videosolliciteren. Hiermee kun je toch op een veilige én persoonlijke manier een sollicitatiegesprek voeren met een kandidaat. In tegenstelling tot een telefoongesprek, kun je met een live video interview de gezichtsuitdrukking en lichaamstaal van de kandidaat zien. Hierdoor ben je beter in staat om een reële indruk van je potentiële medewerker te krijgen en verbeter je de candidate experience.

Lees ook: 5 tips voor het verbeteren van je candidate experience

Je kunt er niet meer omheen, dus dan kun je er maar beter goed op voorbereid zijn. Online sollicitaties nemen de ‘normale sollicitatiegesprekken over’. Ook aan de slag met videosolliciteren? Speciaal voor onze klanten bieden wij nu gratis live video interviews aan. Hiermee…

  • Ontstaan betere matches;
  • Verkort je de ‘time to hire’;
  • Verbeter je de candidate experience.

Digitaal contracten opstellen en beheren

Heb je een gloednieuwe, talentvolle kandidaat binnengehaald na een succesvolle videosollicitatie? Dan is het tijd om zijn of haar contract op te stellen. Ook dit doe je eenvoudig online, bijvoorbeeld met HROffice Contracts.

Order alle contracten overzichtelijk in één dashboard en ken rollen en taken toe aan de juiste verantwoordelijken. Stel gestandaardiseerde contracten met eigen logo op en bespaar een hoop tijd. Met een handige digitale contractentool maak je de contractflow inzichtelijk voor de gehele HR-afdeling. Ook onderteken je contracten voortaan eenvoudig digitaal, zodat je niets meer hoeft uit te printen. Door contracten digitaal op te stellen en te beheren, is de kans op fouten bovendien een stuk kleiner.

Je merkt het al, deze digitalisering heeft alleen maar voordelen!

Digitale onboarding voor een vliegende start

Als HR-professional wil je de nieuwe medewerker toch ook een zo goed mogelijke start geven? Met een onboarding programma zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers zich snel welkom voelen en binnen de kortste keren ingewerkt zijn. Met een digitaal onboardingproces heeft het nieuwe talent alle belangrijke informatie op één centraal punt.

Digitale onboarding biedt je veel mogelijkheden. Geef de kandidaat bijvoorbeeld een digitale rondleiding door het pand of laat hem of haar kennismaken met het bedrijf middels leuke quizzen, opdrachten of zelfs virtual reality!

Ga aan de slag met digitale onboarding en maak ambassadeurs van je medewerkers.

het nieuwe recruitment vrouw kantoor werken

Jouw Employee Value Proposition wordt nóg belangrijker

In deze steeds krapper wordende arbeidsmarkt is het geen verrassing dat het belangrijker is dan ooit om jezelf te kunnen onderscheiden. Een EVP is hierbij onmisbaar. Laat potentiële kandidaten zien wat jij ze te bieden hebt, in tegenstelling tot de concurrentie. Zorg ervoor dat jouw Employee Value Proposition uniek, relevant en waarheidsgetrouw is. Als (potentiële) medewerkers één behoefte hebben in deze tijd, dan is het wel zekerheid. Zoals het spreekwoord zegt: ‘Geen woorden maar daden’.

HROffice bereidt je voor op het nieuwe recruitment

Heb je hulp nodig bij jouw digitale transformatie? Wij nemen het graag van je uit handen, zodat je helemaal klaar bent voor het nieuwe recruitment. Met de innovatieve techniek van HROffice Recruitment beheer je het gehele HR- en recruitmentproces vanuit één centraal dashboard. Neem contact met ons op en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.