Referral Recruitment
Betere kandidaten tegen lagere kosten

Referral Recruitment in een veranderende arbeidsmarkt

Onderzoeken wijzen uit dat referral een erg goede manier is om nieuwe collega’s te werven. Het is niet alleen relatief goedkoper, als je kijkt naar externe wervingskosten, zien we ook dat kandidaten die via referral recruitment binnenkomen langer bij de organisatie blijven door een betere “cultural fit”.  

Bij veel organisaties staat referral recruitment dan ook hoog op de agenda voor 2022. Met referral recruitment (ofwel via-via werving) maak je gebruik van het netwerk van je medewerkers voor het werven van nieuwe kandidaten. Het is aantoonbaar de beste bron voor nieuwe kandidaten. Personeel dat je op deze manier werft, is meer tevreden en blijft langer voor jouw organisatie werken dan personeel dat via andere kanalen binnenkomt. Ook de moeilijk te bereiken generatie-Z bereik je makkelijker met referral recruitment.  

Voordelen Referral Recruitment

 • Kwalitatieve kandidaten
  Je medewerkers voeren al een voorselectie uit, waardoor jij als recruiter sneller een beter beeld krijgt van de kwaliteit van de kandidaat. De kandidaat is vaak al bekend met de bedrijfscultuur, wat de gedrevenheid en het enthousiasme verhoogt.
 • Employer Branding
  Kandidaten vertrouwen steeds meer op wat mensen in hun netwerk zeggen over een bedrijf. Dit geldt ook voor referral recruitment. Wanneer een medewerker tegen iemand in zijn/haar netwerk vertelt wat een goede werkgever je bent, dan wordt hier veel meer waarde aan gehecht. Het versterkt je employer brand op een authentieke manier. 
 • Verlaging wervingskosten
  De kosten van via-via werving liggen lager. Je hoeft geen kostbare wervingscampagnes op te zetten. Hoewel je medewerkers meestal wel beloont met een wervingsbonus, zien wij bij werkgevers die de stap maken naar referral recruitment de wervingskosten flink teruglopen.
 • Kandidaatgegevens worden AVG proof in het ATS verwerkt

Voordelen Referral Tool van HROffice

De kracht van de Referral Tool van HROffice zit vooral in de koppeling met de werken-bij site en het ATS. Hierdoor is het niet nodig om de administratie bij te houden specifiek voor referrals. Andere voordelen van de Referral Tool van HROffice zijn:

 • Medewerkers krijgen een referral dashboard (APP) waar vanuit ze vacatures op de werken-bij site kunnen delen en de voortgang van sollicitaties kunnen bijhouden.
 • De sollicitaties die vanuit de Referral Tool binnenkomen, landen direct in het ATS.
 • In het ATS gaan de kandidaten snel door de verschillende stappen in het sollicitatieproces welke ook bekend zijn in de Rereferral Tool.
 • In de Referral Tool kunnen punten toegekend worden (gamification) aan alle stappen in het sollicitatieproces die medewerkers kunnen behalen met hun sollicitanten.
 • De behaalde punten kunnen medewerkers verzilveren voor geld, reisjes of andere incentives.
 • Via een spelelement in de tool kunnen medewerkers de strijd met elkaar aangaan en zien wie de beste referrer is.
 • De organisatie heeft een overkoepelend realtime dashboard waarin ze zien wie welke kandidaten heeft aangedragen en hoeveel punten ze hebben gescoord.

Dit maakt HROffice Recruitment software uniek!

HROffice is dé software partner voor al je recruitment- en HR vraagstukken. Beheer je gehele recruitmentproces met ons eenvoudig te koppelen Applicant Tracking System (ATS). Daarnaast bieden wij een interactieve referral recruitment tool, werken-bij websites en hebben wij dé oplossing in huis voor het stimuleren van de carrière ontwikkelingen van je medewerkers via ons interne mobiliteit tool ‘Mobility’. Met onze digitaal onderekenen tool, Contracts, organiseer je volledig je contractmanagament en met onze ‘Workforce Managment’ oplossing garanderen wij je een effectieve personeelsplanning. Maar wij bieden nog meer recruitment- en hr (software) oplossingen. Wil je vrijblijvend advies, neem dan contact met ons opS

HROffice Connect

Wie wij zijn

HROffice is onderdeel van de Adver-Online Group, een toonaangevende business partner voor al je recruitment- en HR vraagstukken. Adver-Online Group werkt vanuit drie labels AdverOnline, AdverStrategy en HROffice. Wij zijn toonaangevend in de wereld van het werk. Wij durven te innoveren, pionieren en blijven ons ontwikkelen. We delen onze kennis en expertise. Wij weten welke veranderingen er plaatsvinden in ‘de wereld van werk’ en bieden passende oplossingen voor een efficiënt recruitment- en HR proces. Wij verbeteren en passen onze innovatieve (technologische) oplossingen en diensten hierop aan. Gebaseerd op onze 20 jaar aan kennis en ervaring van de arbeidsmarkt.