Referral Recruitment

Succesvol referral recruitment inzetten

De referral recruitment tool van HROffice zorgt ervoor dat er een strategie zit achter deze manier van werven en dat het een vast onderdeel wordt van je recruitment proces. Met het opzetten van een referral programma identificeer je potentiële kandidaten in het (sociale) netwerk van bestaande medewerkers. Dit moedigt medewerkers aan om in hun eigen netwerk op zoek te gaan naar geschikte kandidaten.

Klanten

Voordelen Referral Recruitment

Kwalitatieve kandidaten

Je medewerkers voeren al een voorselectie uit, waardoor jij als recruiter sneller een beter beeld krijgt van de kwaliteit van de kandidaat. Het resultaat? Je trekt kandidaten aan met de juiste mentaliteit, die ook nog eens goed bij de bedrijf passen. De kandidaat is vaak al bekend met de bedrijfscultuur, wat de gedrevenheid en het enthousiasme verhoogt. En als laatste zien wij dat het inwerkproces vlotter verloop omdat de kandidaat al bekend is met de organisatie. 

Kwalitatieve kandidaten
Employer Branding

Employer Branding

Kandidaten vertrouwen steeds minder in de communicatie vanuit bedrijven en steeds meer wat mensen in hun netwerk zeggen over het bedrijf. Dit geldt ook voor referral recruitment. Wanneer een medewerker van tegen iemand in zijn/haar netwerk vertelt wat een goede werkgever je bent, dan wordt hier veel meer waarde aan gehecht. Het versterkt je employer brand op een authentieke manier. Daarnaast versterkt een referralprogramma het ambassadeurschap van medewerkers voor de organisatie.

Verlaging wervingskosten

De kosten van via-via werving liggen lager. Je hoeft bijvoorbeeld geen kostbare wervingscampagnes op te zetten. Hoewel je medewerkers meestal wel beloont met een wervingsbonus, zien wij bij werkgevers die de stap maken naar referral recruitment hun wervingskosten flink teruglopen.

Verlaging wervingskosten
0 K+
Geplande uren
0 K+
Actieve gebruikers
0 K+
Verloonde uren
0 K+
Pushberichten

Klaar om met Referral Recruitment te starten?

Plan een demo of neem contact met ons op voor gratis en vrijblijvend advies.

Offboarding

Breng de employee journey tot een perfect einde

Connect

Verbind het volledige HR-proces van je organisatie