HROffice Referral Tool

Betere kandidaten tegen lagere kosten

Met Referral Recruitment (of: via-via werving) maak je gebruik van het netwerk van je medewerkers voor het werven van nieuwe medewerkers. Dit is aantoonbaar de beste bron voor nieuwe kandidaten. Personeel dat je op deze manier werft, is meer tevreden. En blijft langer voor jouw organisatie werken dan personeel dat via andere kanalen binnenkomt. Ook de moeilijk te bereiken Generatie Z bereik je makkelijker met referral recruitment. Met de HROffice Referral Tool krijg je meer grip op je Referral beleid.  

HROffice Referral recruitment tool Delen

Referral Recruitment in een veranderende arbeidsmarkt

Onderzoeken wijzen uit dat referral een erg goede manier is om nieuwe collega’s te werven. Het is niet alleen relatief goedkoper ten opzichte van externe wervingskosten. We zien ook dat kandidaten die via referral recruitment binnenkomen langer bij de organisatie blijven door een betere “cultural fit”. Bij veel organisaties staan referral campagnes dan ook hoog op de agenda. De administratie van de inspanningen van je medewerkers voor via-via werven is omslachtig. Gebruik daarom onze Referral Tool. 

Van medewerkers naar ambassadeurs

Uit onderzoek blijkt dat 2 op de 3 organisaties Referral Recruitment inzet als wervingsstrategie. En dat is niet voor niets, want via-via werving heeft een aantal voordelen boven de traditionele manieren van werven:

Je medewerkers voeren al een voorselectie uit, waardoor jij als recruiter sneller een beter beeld krijgt van de kwaliteit van de kandidaat. De kandidaat is vaak al bekend met de bedrijfscultuur. Dat verhoogt de gedrevenheid en het enthousiasme.

Kandidaten vertrouwen steeds meer op wat mensen in hun netwerk zeggen over een bedrijf. Dit geldt ook voor referral recruitment. Wanneer een medewerker tegen iemand in zijn/haar netwerk vertelt wat een goede werkgever je bent, dan wordt hier veel meer waarde aan gehecht. Het versterkt je employer brand op een authentieke manier.

De kosten van via-via werving liggen lager. Je hoeft geen kostbare wervingscampagnes op te zetten. Hoewel je medewerkers meestal wel beloont met een aanbrengbonus, zien wij bij werkgevers die de stap maken naar referral recruitment de wervingskosten flink teruglopen.

Onze Referral Tool is verbonden aan onze ATS oplossing HROffice Recruitment. Dat maakt de administratie rondom Referral Recruitment een stuk eenvoudiger.

Voordelen Referral Tool van HROffice

De kracht van de Referral Tool van HROffice zit vooral in de koppeling met de werken-bij website en het Applicant Tracking Systeem (ATS). Hierdoor is het niet nodig om specifiek voor referrals administratie bij te houden. 

Andere voordelen van de referral software van HROffice zijn:

referral-tool-1

Dit maakt HROffice Recruitment software uniek!

HROffice is dé software partner voor al je recruitment- en HR vraagstukken. Beheer je hele recruitmentproces met ons gebruiksvriendelijke én eenvoudig te koppelen Applicant Tracking System (ATS). Ook bieden wij een interactieve referral recruitment tool, werken-bij websites en hebben wij dé oplossing in huis voor het stimuleren van de carrière ontwikkelingen van je medewerkers via ons interne mobiliteit tool ‘Mobility’. Met onze digitaal ondertekenen tool Contracts organiseer je volledig je contractmanagement en met onze ‘Workforce Management’ oplossing garanderen wij je een effectieve personeelsplanning. En wij bieden nog veel meer recruitment- en hr (software) oplossingen.  Wil je vrijblijvend advies? Vul het contactformulier in of  +31 (0)23 553 0359 We nemen binnen 2 werkdagen contact met je op.
HROffice Recruitment ATS

Wie wij zijn

HROffice is onderdeel van de Adver-Online Group, de one-stop-company voor succesvol recruitment.

Met een unieke mix van employer branding, jobmarketing en hr-software oplossingen bieden wij strategie, aansprekende campagnes, services & diensten om meer uit je arbeidsmarktstrategie te halen. Wij helpen je met een sterk employer brand, slimme jobmarketing en leveren meetbare resultaten. Ook ondersteunt Adver-Online Group je met hr-software oplossingen die jouw organisatie succesvol en uniek maakt. Die je organisatie helpt te groeien en kandidaten te bereiken die anderen missen. Adver-Online Group heeft alle expertise onder één dak.