People-Payment-Case-img

De contractflow onder controle

People & Payment en Nmbrs®
De contractflow onder controle

People & Payment is een vooruitstrevend HR & Salarisbureau en een gecertificeerde Arbodienst voor het MKB. Voor de salarisverwerking van circa 1.500 bedrijven (waaronder 80 binnen de horeca) maken zij gebruik van Nmbrs®. Elke maand worden nieuwe medewerkers voorzien van een arbeidsovereenkomst en een loonbelastingverklaring. Om de nieuwe medewerkers te kunnen verlonen dienen al deze gegevens in Nmbrs® aanwezig te zijn.

De contractflow zo optimaal mogelijk

Er gaan tal van handmatige handelingen en controle werkzaamheden vooraf aan het opstellen van arbeidsovereenkomsten en personeelscontracten. De uitdaging van People & Payment betrof de workflow voor het opstellen van contracten in één effectief proces. De wens was 24/7 in één overzicht, door middel van één handeling, zien wat de stand van zaken is.

De contractflow zo optimaal mogelijk

Om te voldoen aan de wens van People & Payment is HROffice Contracts geïmplementeerd. Hierdoor kan People & Payment zelf alle overeenkomsten beheren. Bij het online opmaken van het contract worden de gegevens door de kandidaat zelf ingevuld en na ondertekening van het contract doorgezet naar de salarisadministratie (Nmbrs®). Zo heeft People & Payment alles onder controle, zonder foutgevoeligheden.
Zodra de opgestelde formulieren door werkgever en werknemer zijn ingevuld, kan de overeenkomst door betrokkene partijen digitaal worden ondertekend. Printen is dus niet meer nodig. De digitaal getekende overeenkomst wordt per mail (PDF) naar de medewerker gestuurd. Als laatste krijgt People & Payment een melding wanneer het contract afloopt. Op deze manier kan er op tijd gehandeld worden en worden vervolgstappen in gang gezet.