TMG

Elk bedrijf heeft een werken-bij website nodig

Potentiële nieuwe medewerkers willen graag weten bij wíe ze komen werken. Past deze organisatie wel bij mij? Kan ik mij hier ontwikkelen? Voel ik mij thuis in deze bedrijfscultuur? Vragen die allemaal meespelen wanneer een kandidaat overgaat tot solliciteren. Lastig te beoordelen als er geen werken-bij website is, maar enkel een losse vacature… Laten we ook het belang van secundaire arbeidsvoorwaarden niet onderschatten. Een fitnessvergoeding of kinderopvang kan net dat beetje extra zijn voor een potentiële kandidaat om te solliciteren. Neem je recruiten serieus? Dan mag toptalent aantrekken middels een werken-bij website niet ontbreken binnen je HR strategie.

Een corporate website richt zicht op het aantrekken van klanten en laat zien wat je als bedrijf te bieden hebt. Wil je nieuwe medewerkers aantrekken? Dan is een werken-bij website de plek om te laten zien wat je als werkgever te bieden hebt. Hier kun je op een laagdrempelige manier communiceren over extra’s die jouw organisatie biedt aan haar medewerkers. Via een werken-bij website krijgen kandidaten op voorhand al feeling met het bedrijf. Zo voorkom je als organisatie dat er kandidaten solliciteren die niet matchen met bijvoorbeeld de bedrijfcultuur.

Wat zijn de voordelen van een werken-bij website?

Een werken-bij website richt zich niet alleen op het presenteren van jezelf als aantrekkelijke werkgever. Je wil natuurlijk ook zoveel mogelijk kwalitatieve sollicitaties ontvangen én je sollicitatieproces stroomlijnen. Buiten deze voordelen zijn er nog tal van redenen om een werken-bij website in te zetten:

Employer branding

Een werken-bij website stelt je als recruiter en organisatie in staat om nog makkelijker en gerichter de beste kandidaten aan te trekken. Er is op een werken-bij website ruimte voor storytelling en een stukje beleving. De kandidaat waant zich als het ware al even intern bij een organisatie. Daarnaast draagt de werken-bij website bij aan een beter en efficiënter recruitmentproces.

Indexatie

Werken-bij websites worden goed geïndexeerd door vacaturezoekmachines, omdat je hier maar over één onderwerp communiceert, terwijl een corporate site over veel meer zaken dan alleen “werken-bij” gaat. Dit betekent dat de vindbaarheid en zichtbaarheid wordt verbeterd.

Tansparant recruitmentproces

Met een werken-bij website zijn vacatures voor kandidaten goed vindbaar, makkelijk te doorzoeken en bouw je als recruiter data op. Dit helpt je als recruiter om nauwkeurig het succes van elke wervingscampagne te meten. Gekoppeld met een recruitment systeem, zoals HROffice Recruitment, draagt de werken-bij website perfect bij aan transparantie en verwachtingsmanagement van je kandidaten.

Gemakkelijk vacatures en kandidaten beheren

Met een werken-bij website maak je simpel vacatures aan. Wil je het nog makkelijker maken? Overweeg dan een koppeling met een Applicant Tracking Systeem (ATS), zoals HROffice Recruitment. Hiermee verwerk je alle sollicitaties automatisch. Het resultaat: een efficiëntieslag en positieve ervaring voor de kandidaat, zowel voor, tijdens als na de sollicitatie.

Zelf aanpassingen maken met een simpel CMS

Heb je graag zelf de touwtjes in handen? Een werken-bij website is makkelijk in gebruik, je kunt zelf teksten en afbeeldingen aanpassen. Zo creëer je niet alleen een verbeterde uitstraling richting je kandidaten met een werken-bij-websit, bespaar je ook veel tijd maar is het ook mogelijk om in te spelen op de actualiteit.

Van vacaturepagina tot een werken-bij website op maat

Elk bedrijf is uniek en heeft eigen behoeftes rondom recruitment. Daarom biedt HROffice diverse werken-bij websites oplossingen passend bij elke situatie. Zo kun je gebruikmaken van een mobielvriendelijke basis werken-bij website, oftewel een vacaturepagina, gericht op het werven van nieuwe medewerkers. Wil je naast vacatures ook content delen over je organisatie? Dan past een premium werken-bij website beter bij jouw wensen. Wil je ook kunnen bloggen, testimonials plaatsen of heb je specifieke wensen? Dan is een op maat gemaakte enterprise werken-bij website wat je zoekt.