bol.com

Realtime inzicht en een verbeterde toegangscontrole voor bol.com

HROffice geeft bol.com realtime inzicht en een verbeterde toegangscontrole

Voor 23.59 uur besteld, morgen in huis! De meeste bestellingen worden geplaatst tussen 21.00 en 22.00 uur. Met een team van honderden tot duizenden collega’s in het distributiecentrum van bol.com Waalwijk is een gestroomlijnde toegangscontrole een randvoorwaarde. Door de samenwerking met HROffice, de software development tak van Adver-Online, krijgen niet alleen de uitzendkrachten van bol.com op tijd het juiste salaris, maar heeft bol.com naast realtime inzicht in de data ook de toegangscontrole geoptimaliseerd.

De uitdaging: toegangscontrole en realtime inzicht

Naast vaste medewerkers zijn er ook dagelijks uitzendkrachten via Ingram Micro in het distributiecentrum van bol.com aan het werk. Om controle op de toegang te houden is de wens geuit om enkel ingeplande medewerkers toegang te verlenen. Daarnaast daagde bol.com HROffice uit om een verloningssyteem op te leveren die nauwkeuriger en nóg eerlijker kon verlonen.

De oplossing: tijdsregistratie klokken en plantool

Om alleen ingeplande medewerkers toegang te verlenen koppelde HROffice de toegangscontrole aan het planningssysteem. Niet alleen wordt hierdoor de toegangscontrole volledig beheersbaar, maar komt er ook meer nadruk te liggen op een helder planproces. HROffice verleent realtime inzicht in data door tijdsregistratie klokken en plantool Isabel. Zo kan bol.com vanaf heden op de minuut nauwkeurig de aan- en afwezigheid ten opzichte van de planning in kaart brengen. Zo weet bol.com altijd of er voldoende personeel is gepland om de pakketjes op tijd te kunnen (uit)leveren.

De implementatie: HROffice Workforce Management

In mei 2017 startte het implementatietraject bij bol.com. Dankzij HROffice Workforce Management is er een planning omgeving voor bol.com opgezet waar alle roosters worden gecreëerd die worden gekoppeld aan de toegangscontrole van bol.com.

Rond augustus 2017 begonnen de planners met het gebruik van HROffice Workforce Management. Sinds november 2017 zijn de planningssoftware en tijdsregistratie klokken helemaal operationeel. Om de uitzendkrachten zelf te laten in- en uitklokken, en direct alle gewerkte uren te laten registreren, zijn er tientallen tijdsregistratie klokken geïnstalleerd. Doordat alle gewerkte uren automatisch worden geregistreerd kunnen de gewerkte uren sneller gefiatteerd worden. Dit levert bol.com naast realtime inzicht een efficiencyslag op.