Verbeter je candidate engagement met WhatsApp solliciteren

Whatsapp is niet meer weg te denken als communicatietool voor HR-medewerkers en recruiters. Waar eerder bellen en mailen de norm was, biedt WhatsApp nu een snellere en makkelijkere oplossing voor communicatie met kandidaten. Feit is dat appjes sneller worden gelezen en vaker worden beantwoord dan e-mails. Zeker door de generaties Y en Z, die zijn opgegroeid met een smartphone in hun hand. En met een appje loop je niet het risico dat je bericht in een spambox belandt.

Bijna 10 miljoen WhatsApp gebruikers

In Nederland heeft WhatsApp 9,8 miljoen dagelijkse gebruikers. Waarschijnlijk app jij ook dagelijks met je kandidaten. Super handig, maar niet altijd even overzichtelijk voor je collega’s. Want je gesprekken staan alleen op jouw telefoon, dus als je afwezig bent kunnen je Whatsappjes niet worden overgenomen. Ook kun je niet eenvoudig in één keer veel kandidaten tegelijk benaderen via de app. 

3 voordelen van WhatsApp Business

WhatsApp in je kandidaatdossier

Met onze preferred partner Joboti bieden wij daarom de Smart Inbox aan. Met deze innovatieve tool kun je direct vanuit ons HROffice ATS of vanuit de Joboti app op je telefoon via WhatsApp Business communiceren met kandidaten. Net als mail worden alle Whatsapp-gesprekken automatisch opgeslagen in het kandidaatdossier. Zodat jij en je team altijd volledig inzicht hebben in alle communicatie. 

Solliciteren via WhatsApp

Toevoeging van de mogelijkheid om via WhatsApp te solliciteren op je werken-bij website verhoogt de respons op je vacatures. Een lang sollicitatieformulier invullen of een mail met een cv opsturen, is niet meer van deze tijd. Zeker niet als je jongere generaties werknemers wilt aantrekken. Communicatie via WhatsApp, een vertrouwd platform, draagt bij aan een informele en toegankelijke candidate journey, zeker voor Gen Z.

Solliciteer via WhatsApp

Kandidaten zijn meer betrokken

Met de Smart Inbox verloopt niet alleen je communicatie tijdens het sollicitatieproces efficiënter, het verbetert bovendien de betrokkenheid van kandidaten. Laagdrempelige gesprekken via WhatsApp verbeteren de candidate experience aanzienlijk. Kandidaten voelen zich meer betrokken en gewaardeerd als ze snel en direct kunnen communiceren. Met als resultaat een positiever imago van jouw organisatie en een grotere kans op een succesvolle hire. 

Meerdere kandidaten tegelijk appen

Ook handig in deze tool: met slechts één druk op de knop stuur je direct een WhatsApp bericht naar meer dan 50 kandidaten tegelijk, bijvoorbeeld om te polsen of ze interesse hebben in jouw geweldige vacature!

Kortom, de Smart Inbox in HROffice is niet alleen een tool voor efficiënte communicatie, maar ook een krachtig instrument om de candidate engagement te stimuleren en te versterken.

Ben jij klaar om je wervingsproces te optimaliseren én je candidate engagement te verbeteren?

Ontdek vandaag nog hoe de Smart Inbox in HROffice jou kan ondersteunen bij het effectief gebruik van WhatsApp in recruitment. Vraag nu een gratis demo aan. 

Webinar over WhatsApp Smart Inbox

Wil je meer weten over hoe je met Smart Inbox binnen HROffice efficiënt met je favoriete communicatietool WhatsApp kunt werken? Bekijk ons webinar Leer in 60 minuten alles over WhatsApp Smart Inbox in HROffice. 

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.