its all about the money_HROffice

Het gaat om het geld, toch?

Uit een studie van IBM uit 2016 blijkt dat 20% van de nieuwe medewerkers het bedrijf waar ze net aan de slag zijn gegaan al weer binnen 45 dagen verlaat. 77%  van de nieuwe medewerkers besluit binnen 6 maanden of ze willen blijven of toch op zoek gaan naar een andere uitdaging. In 2020 bestaat 47% van de werkende populatie uit de generatie Z.

Culturele fit

De cultuur van een onderneming wordt voor het overgrote deel gevormd door de medewerkers. Het is dan ook logisch dat de company match, de culturele fit met het delen van dezelfde waarden en normen een grote rol speelt in de positionering van een bedrijf  en essentieel is bij vinden en behouden van  nieuwe medewerkers.

20% van het jaarsalaris zijn gemiddelde wervingskosten

De kosten voor het werven van een nieuwe medewerker zijn hoog. Het vinden van een kandidaat voor een middenkader positie kost gemiddeld al snel 20% van het jaarsalaris. Als deze nieuwe medewerker de onderneming vroegtijdig verlaat,  is dit dan ook vaak een financiële strop voor veel bedrijven. Een juist advies en een goede begeleiding had dit kunnen voorkomen en had je zeker veel geld bespaard.

Het ecosysteem van jouw personeel

Goed personeel is het kapitaal van ieder bedrijf en hier moet je juist mee omgaan. HROffice helpt ondernemingen, groot en klein, door het bieden van een state of the art recruitment oplossing, met het optimaliseren van het wervingsproces en excellente recruitment marketing. Het succes van een onderneming volgt namelijk altijd de medewerker. It’s all about the employee…