job-recruitment-interview-PBJGH7U

Optimaliseer de candidate experience met een ATS

Kandidaten hebben in de huidige arbeidsmarkt de macht in handen. Niet voor niets wordt een goede recruitment strategie bepaald door vraag in plaats van aanbod. Daarom wordt de candidate experience veelal als uitgangspunt genomen. Zo ook bij HROffice.

De candidate experience, ook wel de kandidaatsreis genoemd, zet een kandidaat centraal en kijkt naar de verschillende stappen die een kandidaat aflegt in een sollicitatieproces. Vanaf het moment dat een kandidaat zich laat inspireren en overgaat tot ori├źntatie tot aan een daadwerkelijke sollicitatie, gesprek en aanname.

De touchpoints van een kandidaat

Hoe de reis ook verloopt, de kandidaat heeft een aantal contactmomenten met uw organisatie. Deze contactmomenten worden ook wel touchpoints genoemd. Bij iedere touchpoint beslist een kandidaat of de reis wordt vervolgd of afgebroken. Het doel van de kandidaatreis is zo min mogelijk kandidaten verliezen tijdens deze contactmomenten.

Hoe strakker je de reis aan de achterkant kunt regisseren, hoe kleiner de kans dat je tussendoor afhakers hebt of dat je mensen moet afwijzen omdat ze niet binnen jouw doelgroep passen.

Hoe kan recruitment software hierbij helpen?

Een recruitmentsysteem biedt diverse oplossingen, waarmee je het sollicitatieproces gebruiksvriendelijk kunt inrichten. Denk daarbij aan de volgende mogelijkheden:

Positive ervaringen tijdens een sollicitatieproces

Bovenstaande elementen kun je toepassen in het sollicitatieproces, zodat je kandidaten voorziet in de behoefte naar een beleving. Tenslotte worden positieve ervaringen tijdens een verjaardag enthousiast besproken, maar ook negatieve ervaringen vinden razendsnel hun weg op social media. Voorkom misgelopen kwalitatieve kandidaten en richt de candidate experience in met een goedwerkend recruitmentsysteem.