Video-Interview-1024x679

Recruitment projecten: de 4 ontwikkelingen

In het afgelopen half jaar heeft HROffice hard gewerkt aan diverse recruitment projecten voor (inter)nationale klanten. Ieder met een uniek wervingsvraagstuk, maar een viertal ontwikkelingen kwamen keer op keer terug. Benieuwd welke ontwikkelingen dit zijn geweest? Niels Broerse, Business Unit manager HROffice Recruitment, blikt terug.

Dynamische, sprekende en informatieve werken-bij websites

“De nieuwe generatie werkzoekenden zoeken geen baan voor het leven. Dit maakt het uitermate belangrijk om kandidaten te overtuigen bij een organisatie te komen werken. Een omgeving waar veel geleerd en een belangrijke bijdrage geleverd kan worden; dat is wat deze doelgroep wenst. Een werken-bij website helpt bij uitstek om te laten zien wie je als bedrijf bent en waar je voor staat. Daarnaast kan een dergelijke website gebruikt worden om alle activiteiten en uitingen op één plek uit te laten komen. Bang voor grote en dure investeringen? Dat hoeft niet, in de praktijk valt dit namelijk reuze mee! Niet voor niets schieten werken-bij websites als paddenstoelen uit de grond. Naast de bijdrage aan het ‘employer brand’, wordt ook de sollicitatie-ervaring enorm verbeterd. Met behulp van een heldere structuur, duidelijke call-to-action buttons en sprekende foto’s trek je potentiële kandidaten over de streep om te solliciteren.”

Gebruiksvriendelijk ATS met een goed doordachte sollicitatie-ervaring

“De eerder genoemde sollicitatie-ervaring speelt ook bij een recruitmentsysteem een grote rol. Zo biedt recruitment software diverse oplossingen om het sollicitatieproces gebruiksvriendelijk in te richten.”

“Maar dit is natuurlijk niet alles! Een ATS biedt bedrijven overzicht van alle openstaande vacatures, bijhorende sollicitanten en de fase van het proces waarin zij verkeren. Tegenwoordig draait de software niet alleen om vacature- en kandidaatbeheer, diverse innovative integraties leggen de focus ook op de kwaliteit van kandidaten. Dit zorgt voor een efficiënt recruitmentproces die recruiters veel tijd en geld kan besparen! Andere voordelen van een recruitmentsysteem zijn:

De best converterende advertenties op social media

“Een vacaturetekst opstellen is één, maar deze daadwerkelijk onder de aandacht brengen bij de juiste doelgroep gaat een stap verder. Job marketing is hiervoor een veelgebruikt fenomeen, waarbij een beroep wordt gedaan op de marketingkennis van een recruiter. Zo zien wij dat succesvolle wervingscampagnes steeds vaker een combinatie zijn van (vacature)websites én social media om zowel actief als latent werkzoekenden te bereiken. Social media recruitment kan op verschillende manier ingezet worden in combinatie met een recruitmentsysteem.”

Uw kandidaten in beeld gebracht

“Steeds meer werkgevers kiezen voor een online sollicitatieproces, waar videovacatures, -pitches en -sollicitaties onderdeel van zijn. Met een dergelijke aanpak voeg je vroeg in het selectieproces persoonlijkheid toe aan een cv. Doordat de eerste indruk niet pas plaatsvindt tijdens het eerste gesprek op locatie, kan je al eerder in het proces een efficiënte keuze maken. Klanten die videosolliciteren al inzetten voeren nog steeds gesprekken met kandidaten, maar dan aan het einde van het proces en met beter passende kandidaten. Dus heeft u moeite met het selecteren van de juiste kandidaat? Vindt u het voorselectie proces veel tijd in beslag nemen? Wilt u ook graag lagere wervingskosten, een verbetering van de time-to-hire en tegelijkertijd een verbeterde sollicitatie-ervaring voor de kandidaat creëren? Start dan ook met videosollicitaties!”