daniele-riggi-635135-unsplash

Social media recruitment

Jouw doelgroep bevindt zich op social media, jouw bedrijf ook?

Social media en recruitment zijn termen die elkaar goed gevonden hebben. Al veel bedrijven maken dan ook gebruik van Twitter, Facebook en/of LinkedIn om potentiële kandidaten te bereiken. Het is een sterk middel om op een laagdrempelige manier in contact te komen met miljoenen mensen.

Wat is social media recruitment?

Social media recruitment is het werven van kandidaten door media platformen als Facebook, Twitter en LinkedIn in te zetten. Bijvoorbeeld door het creëren van exposure voor jouw vacature. Om deze mogelijkheid te integreren in jouw software biedt het HROffice recruitmentsysteem verschillende social media oplossingen.

Welke mogelijkheden biedt HROffice op het gebied van sociale werving?

Twitter integratie

Met de Twitter integratie van HROffice Recruitment kun je gemakkelijk jouw Twitter volgers informeren over een nieuwe vacature. Alle vacatures die je in de recruitment omgeving opvoert plaats je gemakkelijk en kosteloos op de tijdlijn van jouw Twitter bedrijfspagina. Bespaar veel kostbare tijd, doordat je jouw vacatures niet stuk voor stuk op ieder kanaal hoeft te posten en alle reacties centraal beheert worden in jouw recruitment sofware.

LinkedIn integratie

Maak je gebruik van LinkedIn Recruiter en/of heb je slots gekocht voor het LinkedIn Jobs Network? Dan biedt HROffice de mogelijkheid om deze onderdelen aan jouw HROffice Recruitment omgeving te koppelen. De API-gebaseerde integratie zorgt ervoor dat je LinkedIn kunt gebruiken voor opgevoerde vacatures, zonder dat je voor dubbele kosten komt te staan.

Facebook integratie

Met de Facebook integratie biedt HROffice Recruitment de mogelijkheid om jouw vacature(s) op Facebook te vermelden onder een aparte tab, ook wel een Facebook carrièrepagina genoemd. Op deze pagina kunnen de Facebook volgers van jouw bedrijfspagina overzichtelijk jouw vacature(s) bekijken en direct solliciteren. HROffice Recruitment levert op maat gemaakte carrière pagina’s, maar je kunt ook zelf eenvoudig een pagina inrichten met behulp van de Facebook app.

Social media recruitment campagne

Social media inzetten voor recruitment gaat in sommige gevallen verder dan vacatures plaatsen op uw bedrijfspagina en het verzamelen van zoveel mogelijk volgers. Het gaat om bereik. Hetgeen je kunt bewerkstelligen door te adverteren op social media. Zo komt jouw vacature op de tijdlijn van jouw doelgroep, ook als zij jouw pagina niet volgen. Door een intensieve samenwerking met het HROffice moederbedrijf Adver-Online behoort een social media campagne tot de mogelijkheden. Een advertentie kan exact afgestemd worden op basis van diverse targeting opties.