Werken-bij website HROffice

Versterk je employer brand met een werken-bij website

Employer branding is een sterk middel voor het aantrekken en behouden van talenten. En laat dit nu net één van de grootste vraagstukken zijn bij werkgevers anno nu. Bedrijven kampen met personeelstekorten en hebben maar moeite om geschikt talent te vinden. Hoe onderscheid je je nog in deze war for talent? Met een werken-bij website!

Lees in deze blog waarom een werken-bij website een cruciaal onderdeel is binnen je employer branding strategie. Aan het eind geven we je een aantal tips voor de ultieme vacaturewebsite.

Laat jouw employer brand zien

Het doel van een employer branding strategie is om jezelf als werkgever goed op de kaart te zetten. Je bouwt een voorkeurspositie op in de markt en onderscheid jezelf van andere werkgevers met een aantrekkelijk werkgeversmerk.

Lees ook: 3 redenen waarom employer branding onmisbaar is

Employer branding hangt samen met de bedrijfscultuur, naamsbekendheid en de werksfeer. Het is dus belangrijk dat je employer brand authentiek en geloofwaardig is. Maar op welke plek breng je het werkgeversmerk tot uiting?

De corporate website is hier niet voor geschikt. Waarom? Omdat deze website gericht is op de bedrijfsactiviteiten. Op deze website plaats je content die gericht is op het aantrekken van nieuwe klanten, niet het aantrekken van nieuw personeel. Daarom raden wij aan om een werken-bij website te ontwikkelen, die geheel ingericht is op het werven van nieuw talent.

Werken-bij website 123inkt

Voordelen werken-bij website

Een werken-bij website maakt het niet alleen makkelijker om nieuwe kandidaten aan te trekken, maar biedt nog veel meer voordelen. Lees hieronder de drie belangrijkste voordelen.

Beter vindbaar in de zoekmachine

Werken-bij websites zijn over het algemeen beter vindbaar in vacaturezoekmachines, doordat je op deze plek maar over één onderwerp communiceert. Dit betekent niet alleen meer kandidaten, maar ook meer naamsbekendheid!

Gemakkelijk vacatures en kandidaten beheren

Vacatures aanmaken is een fluitje van een cent met een vacaturewebsite. Daarbij is het ook mogelijk om alle sollicitaties automatisch te verwerken met een koppeling met een Applicant Tracking Systeem (ATS), zoals HROffice Recruitment.

Zelf aanpassingen maken in de website

Een vacaturewebsite is erg gebruiksvriendelijk. In een handomdraai plaats je vacatures, pas je teksten aan en voeg je nieuwe afbeeldingen toe. Zo bespaar je een hoop tijd en speel je snel in op de actualiteit.

Vijf tips voor de ultieme vacaturewebsite

Tip 1: vergeet de opmaak niet

Besteed minstens net zoveel tijd en aandacht aan de opmaak van de vacature als aan de inhoud. Ziet de potentiële kandidaat een lange lap tekst, zonder witregels en afbeeldingen? Dan haakt hij of zij snel af. Leid de bezoeker door de tekst heen met bulletpoints, verschillende achtergrondkleuren en sprekende afbeeldingen. 

Tip 2: solliciteer bij je eigen bedrijf

Hoe ervaren kandidaten het sollicitatieproces? Moet de kandidaat veel acties verrichten op de website om te solliciteren? De beste manier om hierachter te komen is door minimaal eens per jaar zelf het proces te doorlopen. Maak het sollicitatieproces zo eenvoudig en laagdrempelig mogelijk.

Tip 3: toon gerelateerde vacatures

Zorg ervoor dat bezoekers bij een vacature ook gerelateerde vacatures te zien krijgen. Hiermee vergroot je de kans dat zij langer op de website blijven. En misschien blijkt een andere vacature wel veel beter aan te sluiten bij de interesses van de kandidaat!

Tip 4: maak gebruik van de kracht van video’s

Video is booming, ook in de recruitmentwereld. Maak korte video’s en laat een aantal medewerkers aan het woord. Dit hoeft absoluut niet veel tijd en geld te kosten. Tegenwoordig kun je met je eigen smartphone al professionele video’s maken.

Tip 5: maak de website mobielvriendelijk

Heb je weleens gekeken hoeveel procent van de bezoekers je website bezoekt via hun smartphone? Zorg ervoor dat niet alleen de corporate, maar ook de werken-bij website mobielvriendelijk is.

HROffice maakt een werken-bij website op maat

Elk bedrijf is uniek. Daarom biedt HROffice werken-bij websites op maat die naadloos aansluiten bij jouw employer brand. De werken-bij websites van HROffice zijn altijd mobielvriendelijk en Google for Jobs-proof.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Plan een demo of neem contact op met onze specialisten. Tot snel!