Stap bij ons in

HROffice gaat undercover voor Employer Value Proposition

Hoe ontwikkel je een Employer Value Proposition voor een gevestigde organisatie? Een Employer Brand dat oprecht en authentiek is? Door undercover te gaan! Collega Martijn Smit deed het. Naast HR & Recruitment Strateeg, was hij actief als aspirant buschauffeur bij Transdev, het toonaangevende mobiliteitsbedrijf van Nederland. Beter bekend onder de merknamen Connexxion, Breng en Hermes. Martijn vertelt over dit project.

“Samen met het HR-team van HROffice heb ik voor Transdev een geheel nieuw recruitmentproces opgezet. Denk aan zeer innovatieve oplossingen op het gebied van geotargeting, ATS technologie, Best of breed oplossingen en assessment tooling. De uitdaging zat met name in Employer Branding. Want hoe ontwikkel je een Employer Brand voor een organisatie met zeer uiteenlopende labels?”

Zeker ook met het oog op het toekomstige personeelstekort binnen de OV-sector. Dat vindt Martijn onbegrijpelijk. “Werken in het OV is zo’n mooi vak! Buschauffeur een eerlijk beroep. Mensen werken hard, hebben ontzettend veel verantwoordelijkheid. Daarnaast heb je écht skills nodig om een bus van 21 meter achteruit in te parkeren!”

De richting van de campagne werd snel helder: het beroep in de spotlights zetten. “Uit alle EVP sessies met HR en Management bleek dit een uitstekende keuze. Want ja, waarom heeft het openbaar zo’n sterke vakbond? Omdat mensen trots zijn op het werk dat ze doen.”

Martijn gelooft in de kracht van authenticiteit bij het overbrengen van een Employer Brand. “Ik zie te veel organisaties die op dit vlak verkeerde keuzes maken. Als jij je voordoet als een soort Disneyland terwijl je in werkelijkheid meer Duinrell bent, dan stel je mensen teleur. Leuk, die kikker, maar ik kwam voor de muis. Praat dat maar eens goed!”

Om een zo eerlijk mogelijk beeld te krijgen van het Employer Brand, bood Transdev Martijn de kans om undercover te gaan. “Ik heb de hele dag gesprekken gevoerd met buschauffeurs. Over het werk natuurlijk. Maar ook over hun passies, hobby’s en anekdotes. Waar komen deze mannen en vrouwen vandaan? Waarom kiezen zij voor dit beroep? Ontzettend waardevol. Want je kunt nog zoveel data verzamelen, maar daar komt geen slogan uit als: “Wij zijn het meest vriendelijke bedrijf van Nederland want wij doen om de 500 meter de deur voor mensen open.”

Het resultaat van het project is de campagne stapbijonsin.nl. “Ik ben er heel trots op. Vooral op alle fantastische mensen die hierbij betrokken waren. Van Adver-Online, HROffice en natuurlijk Transdev zelf. Vanaf nu neemt mijn recruitment vriendin Anette Appelhof het stokje over. Ik stort mij binnenkort in nieuwe Employer Branding-avonturen.”

Beeldbron: Transdev.