Werken-bij website

Waarom elk bedrijf een werken-bij website nodig heeft

Heb jij al een werken-bij website? Zo niet, dan loop je geheid kansen mis om potentiële kandidaten te werven. Een goede werken-bij website is een echte must voor succesvolle recruiters. Waar een corporate website potentiële klanten aantrekt, richt een werken-bij website zich specifiek op de instroom van nieuw personeel. En dat biedt kansen! Lees verder en ontdek de voordelen van een werken-bij website.

Je wekt een goede eerste indruk

Wist je dat de eerste indruk van een sollicitant met jouw bedrijf meestal plaatsvindt op de werken-bij website? Op deze plek krijg je dus de kans om een verpletterende eerste indruk te maken en hem of haar te overtuigen om te solliciteren!

Zorg dat je de kandidaat genoeg informatie geeft over de openstaande vacature. Zet ook alle voordelen op een rij en vertel de kandidaat waarom hij bij jou zou moeten werken. Bovendien laat je met een werken-bij website zien dat je transparant bent als werkgever en dat je veel tijd en moeite steekt in het werven van personeel. Je wijdt immers een hele website aan de werving van nieuwe medewerkers, waar ze niet afgeleid worden door bedrijfsinformatie en jouw producten en/of diensten. Dit staat beter dan wanneer je je vacatures wegpropt op de 42e pagina van je website.

Je creëert een stukje beleving

Een ander voordeel van een werken-bij website, is dat je hier de ruimte hebt om de bedrijfscultuur en werkomgeving op een aantrekkelijke manier in kaart te brengen.

Doe bijvoorbeeld aan storytelling of laat je collega’s aan het woord in een wervende vacature video. Beeld zegt immers meer dan 1.000 woorden! Daarbij maakt een boodschap veel meer indruk wanneer je de huidige werknemers aan het woord laat, dan wanneer je zelf een verkooppraatje houdt.

Vraag je collega’s bijvoorbeeld waarom zij het zo leuk vinden om bij jou te werken, of geef een rondleiding door het pand.

Door op de werken-bij website al de bedrijfscultuur duidelijk te maken, voorkom je ook dat kandidaten solliciteren die niet bij die cultuur passen. Zo houd je alleen de meest geschikte kandidaten over!

Je toont je employer brand

Een werken-bij website is een perfecte plek om je werkgeversmerk, ofwel employer brand tot uiting te brengen. Onderscheid jezelf van concurrenten en laat zien wat jou als werkgever uniek maakt. Wat kunnen werknemers van jou als werkgever verwachten? Kortom, laat zien waarom ze bij jou moeten solliciteren en niet bij een andere werkgever met een soortgelijke vacature.  

Breng je employer brand tot uiting in een korte video of in een kort interview met huidige werknemers. Benoem bijvoorbeeld ook je kernwaarden op de pagina. Met name voor de jongere generaties is erg belangrijk dat zij zich in de kernwaarden van het bedrijf kunnen vinden. Wees dus transparant en laat je kernwaarden duidelijk naar voren komen.

Je bent beter vindbaar en zichtbaar

Nog een groot voordeel is dat Google werken-bij websites veel beter indexeert. Vacatures die je op de corporate website op de vacaturepagina plaatst, scoren vaak niet hoog in zoekmachines. Op de corporate website is het voor Google namelijk lastiger om het werken-bij gedeelte te indexeren, omdat de website ook veel andere zaken bevat, zoals diensten en producten. Heb je een aparte website, puur voor het werven van kandidaten, dan is deze dus beter vindbaar en zichtbaar in de zoekmachines.

Werken-bij website Defensie

Werken-bij website laten maken

Heb jij ook interesse in een werken-bij website? HROffice biedt verschillende oplossingen, zodat er altijd één bijzit die bij jouw situatie past.

Kies bijvoorbeeld voor een mobielvriendelijke basis werken-bij website. Wil je een stapje verdergaan en ook content delen over je organisatie? Kies dan voor een premium werken-bij website. Wil je ook kunnen bloggen, testimonials plaatsen of heb je specifieke wensen? Dan ben je op zoek naar een enterprise werken-bij website.

Wil je meer weten over onze oplossingen? Neem contact met ons op! Wij helpen je graag.