VRT Total Talent Management

VRT: creatieve talenten werven met Total Talent Management

De VRT, ofwel de publieke omroep van Vlaanderen, wil naast radio en tv ook het internet gaan inzetten bij de verspreiding van informatie. Om dit mogelijk te maken, zijn creatieve mediamakers en ICT’ers nodig. Toch blijkt het vinden en behouden van deze creatieve talenten een grote uitdaging. Deze twee beroepsgroepen kiezen namelijk steeds vaker voor een bestaan als freelancer/zelfstandige. Daarom schakelde de VRT de hulp in van HROffice.

De oplossing: Total Talent Management-strategie

Om de juiste kandidaten aan te trekken, zetten wij de Total Talent Management-strategie in (TTM). Deze strategie is gericht op het verkleinen van de kloof tussen vast werk en flexwerk. De strategie brengt twee tools met zich mee: een nieuwe werken-bij website en een interne opdrachtentool.

Lees ook: Bereik alleen de juiste kandidaten met doelgroep targeting

Werken-bij website

We stelden een werken-bij website op waarbij we zowel de employer branding van de VRT, als van hun mediamerken Ketnet, Sporza en Studio Brussel naar voren brachten. Het belangrijkste verschil met andere werken-bij websites is dat op deze site vacatures staan voor alle contractvormen die mogelijk zijn bij de VRT, van een vast contract tot zelfstandigen.

Opdrachtentool

Daarnaast bouwden we een opdrachtentool, waarbij de kandidaat op zijn telefoon kan zoeken naar passende opdrachten. Binnen deze tool heeft iedere gebruiker een eigen talentprofiel, waarbij de vaardigheden van de kandidaat worden gematcht met de beschikbare opdrachten.

Om de user experience zo soepel mogelijk te laten verlopen, voerden wij een aantal technische aanpassingen door. Achter een gloednieuwe werken-bij website door Multimedium zetten we een nieuw ATS van HROffice. Deze verbonden we vervolgens aan een VMS (Vendor Management Systeem) van Connecting-Expertise. Daarbij koppelden we de opdrachtentool aan het centrale HR-systeem en implementeerde wij zo alle recente persoonsgegevens. Tenslotte ontwikkelden we een HRAppstore, waarmee we alle tools zonder aparte wachtwoorden toegankelijk maakten voor potentiële kandidaten.

Het resultaat

Dankzij de TTM-strategie, en het gebruik van de tools, huurde de VRT al snel meer zelfstandigen in. De TTM-strategie maakte het mogelijk alle recruitmentkanalen die alleen voor vast gebruikt werden, nu ook voor flex in te zetten. Vooral de sociale kanalen van VRT worden nu ook gebruikt om vacatures voor tijdelijke functies uit te lichten.

Effecten van Total Talent Management

TTM toont aan hoe klein het verschil tussen vast en flex is op de werkvloer, terwijl in de recruitmentwereld de scheiding tussen vast en flex nog steeds groot is. De bedrijfscultuur van de VRT, waar HR er voor iedereen is, komt nog niet veel voor. We hopen hier, door middel van Total Talent Management, verandering in te brengen.

Het nieuwe TTM-beleid brengt nog meer voordelen met zich mee. Door de inzet van talentpools, met kandidaten voor vaste én tijdelijke contracten, verkort het recruitmentteam de ‘time-to-hire’ en verhoogt deze ‘direct hiring’. Hierdoor is een derde partij niet meer nodig in het recruitmentproces.

Lees ook: Stop de persen! Dit doet HROffice voor NDC mediagroep

Benieuwd wat HROffice voor jouw organisatie kan betekenen?

HROffice helpt ook jou bij het HR- en recruitmentproces. Wij werken zeer efficiënt, zodat jij tijd én kosten bespaart. Wil je meer weten over de TTM-strategie en onze diensten? Neem contact met ons op.