Mobile recruitment - man telefoon in hand

3 redenen om te investeren in mobile recruitment

Technologische ontwikkelingen hebben veel invloed op de recruitmentwereld. Data en AI nemen veel taken van de recruiter over en recruitment software kan veel stappen binnen het wervings- en selectieproces automatiseren en optimaliseren. Maar ook de manier van solliciteren verandert.

Solliciteren via mobiel wordt steeds populairder. Volgens onderzoek van Intelligence Group verloopt maar liefst de helft van de sollicitaties tegenwoordig via de smartphone. Mobiel adverteren wordt dus steeds belangrijker binnen recruitment. Nog niet overtuigd? In deze blog geven wij je 3 redenen waarom het zo belangrijk is om te investeren in mobile recruitment!

Reden 1: Jouw kandidaat is altijd online

Met mobile recruitment bereik je zowel actieve als latente werkzoekenden op elk moment van de dag. Volgens onderzoek van de Radboud Universiteit spenderen we immers 180 minuten per dag aan onze smartphone. Met mobiel adverteren bereik je jouw doelgroep op deze momenten met een overtuigende vacatureadvertentie. Daarbij geven carrièrewebsites als Indeed aan dat maar liefst 60% van hun verkeer bestaat uit mobiel verkeer.

Middels programmatic adverteren komt de vacature op de juiste plek en het juiste tijdstip bij de kandidaat terecht. Hij of zij belandt vervolgens op jouw wervende landingspagina, welke de kandidaat overtuigt om te solliciteren. Daarbij wordt retargeting ingezet voor een optimaal resultaat.

Veel bedrijven realiseren zich ook dat mobiel adverteren steeds belangrijker wordt. Volgens Digitaal-Werven is meer dan 85% van de recruitmentsites geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Zorg dus dat je niet achterblijft!

Lees ook: Deze risico’s loop je als je niet met HR-software werkt

Reden 2: Mobiel solliciteren is laagdrempeliger

Een ander voordeel van deze vorm van solliciteren, is de laagdrempeligheid.

Mobiel solliciteren maakt het voor sollicitanten mogelijk om overal en altijd vacatures te bekijken én hierop te reageren, of ze nu aan het sporten zijn, in een restaurant zitten of aan het winkelen zijn. Middels geotargeting bereik jij met jouw vacature advertentie kandidaten op al deze plekken.

Een bedrijf kan er bijvoorbeeld voor kiezen om kandidaten de mogelijkheid te geven om hun cv via de cloud te uploaden, te solliciteren met een account of via een mobiele app.

De McDonald’s heeft voor de laatste optie gekozen. Werkzoekenden kunnen eenvoudig op een openstaande vacature reageren via de gebruiksvriendelijke app

McDonald's app mobile recruitment
Bron: Frankwatching

Reden 3: Beantwoord de behoefte van de huidige generaties

Mobiel internet is een belangrijk recruitment kanaal geworden, met name voor de Millennials en Generatie Z. En deze generaties beslaan een steeds groter deel van de arbeidsmarkt. 

Volgens ManpowerGroup bestaat op dit moment meer dan één derde van de wereldwijde beroepsbevolking uit Millennials. Ook Generatie Z, de Digitale Generatie, betreedt langzaam maar zeker de arbeidsmarkt. Deze generaties zijn ‘24/7’ online en zijn gewend snel en eenvoudig informatie op te kunnen zoeken. Zij verwachten dan ook dat zij op een laagdrempelige manier kunnen solliciteren, zonder eerst een cv en motivatiebrief te hoeven schrijven.

Geef jij deze generaties niet de mogelijkheid om mobiel te solliciteren, bestaat de kans dat ze je wegwuiven, omdat je niet de candidate experience biedt die tegenwoordig van werkgevers verwacht wordt. Zorg dat je jouw recruitment afstemt op de huidige generaties en investeer in recruitment via mobiele apparaten.

Lees ook: De belangrijkste HR trends en ontwikkelingen in 2020

De verwachting is dus dat mobiel solliciteren alleen maar toeneemt. Speel je hier niet op in met mobiel adverteren, bestaat de kans dat je potentiële kandidaten misloopt. Bereid je dus voor op deze verschuiving en doe aan mobile recruitment! Heb je hier hulp bij nodig? Wij helpen je graag! Neem contact met ons op en bespreek samen de mogelijkheden.