HR software risico's recruitment

Deze risico’s loop je als je niet met HR-software werkt

De mens is een onmisbare factor binnen recruitment. Onze emotie en menselijke interactie maken het verschil. Toch moeten we accepteren dat data de kwaliteit van het recruitmentproces naar een hoger niveau tilt.

Tegenwoordig maken steeds meer recruiters gebruik van HR-software om hen te ondersteunen bij de werving en selectie van geschikte kandidaten. Maak jij (nog) geen gebruik van recruitmentsoftware? Lees hier welke risico’s je loopt!

Lees ook: De belangrijkste HR trends en ontwikkelingen in 2020

Wat is HR-software?

HR-software automatiseert en optimaliseert het recruitmentproces. In het geval van HROffice is de recruitmentsoftware cloud-based, ofwel een SaaS-oplossing. Dit houdt in dat het systeem volledig online is en daardoor altijd en overal bereikbaar is.

Met behulp van de software krijg je een helder overzicht van de openstaande vacatures, bijbehorende sollicitanten en de fase van het sollicitatieproces waarin de kandidaat zich bevindt. Daarbij kan de software de vacature uitsturen via de meest effectieve kanalen en een voorselectie maken van de kandidaten. Ook krijg je direct inzicht in de resultaten van de campagnes, zodat je tijdig kunt bijsturen en je jouw campagnes kunt optimaliseren.

HR-software neemt je dus veel werk uit handen tijdens het wervingsproces en geeft jou tegelijkertijd zicht op de resultaten. En dat terwijl jij de controle houdt! Maak je geen gebruik van data driven recruitment? Lees hieronder welke risico’s je loopt.

Je haalt de verkeerde sollicitanten binnen

Maak je bij het selecteren van de juiste kandidaten geen gebruik van data, bestaat de kans op slechte matches. Het zou zonde zijn als je, ondanks de tijd en het geld dat je in het recruitmentproces hebt gestopt, ongeschikte kandidaten binnenhaalt. Met HR-software kun je dit voorkomen.

De software stelt je in staat een voorselectie te maken van de kandidaten. Trackingsystemen (ATS) verzamelen en verwerken informatie uit de cv’s van potentiële kandidaten. Zo is het systeem in staat cv’s te vergelijken en ongeschikte kandidaten snel en eenvoudig uit de selectie te filteren. Hiermee voorkom je niet alleen slechte matches, maar bespaar je ook nog eens een hoop tijd!

Geld weggooien HR software

Je adverteert niet gericht en gooit daarmee geld weg

Stuur je je vacatureadvertentie uit, zonder te weten wie je doelgroep is en via welke kanalen je ze kunt bereiken? Dan gooi je onnodig een hoop geld over de balk. Je bent immers blind aan het sturen, waardoor de kans dat je jouw doelgroep bereikt, erg klein is.

Recruitmentsoftware is in staat de beste mediamix samen te stellen voor jouw doelgroep. Hierdoor weet je zeker dat je potentiële kandidaten bereikt en ga je veel efficiënter te werk. Je zet je geld nu immers niet meer in op kanalen die irrelevant zijn voor je doelgroep.

Je maakt verkeerde beslissingen

Maak je een beslissing over je recruitmentbudget of andere gerelateerde zaken, wil je dit toch ook baseren op feiten? Data kan je deze waardevolle informatie verschaffen.

Recruitmentsoftware geeft je inzicht in de resultaten van campagnes, zodat je direct ziet hoe effectief de kanalen en de campagnes zijn. HROffice Campaigns geeft je bovendien  inzicht in je recruitment ROI, zodat je een overwogen keuze kunt maken om je budget in te zetten.

Je wervingsproces is niet optimaal

Hoe effectief is jouw wervingsproces? Deze vraag kun je alleen beantwoorden als je inzicht hebt in de resultaten.

Recruitmentsoftware maakt deze data inzichtelijk in een dashboard. Je ziet hoeveel mensen jouw campagne hebben gezien, wat de bounceratio van de vacaturepagina is en hoeveel keer kandidaten de vacaturepagina hebben bekeken.

Lees ook: Zo verhoog je de kwaliteit van je vacatureteksten

HROffice Insights maakt het voor jou mogelijk om, zonder over marketing-, campagne-, en datakennis te beschikken, de prestaties van je recruitmentproces bij te sturen en te optimaliseren in een interactief recruitmentdashboard. Zo zorg je ervoor dat je wervingsproces het best mogelijke resultaat oplevert.

Ben je overtuigd van de kracht van data en wil je weten wat onze HR-software voor jouw wervingsproces kan betekenen? Neem contact met ons op!