Recruitment technologie laptop

4 redenen om juist nu te investeren in recruitment technologie

In deze tijden van thuiswerken en digitaal werven is HR-technologie belangrijker dan ooit. Hoe zorg je dat collega’s thuis het werk goed kunnen blijven doen? En hoe zet je je recruitmentwerkzaamheden door, nu je kandidaten niet face-to-face kunt zien? Er wordt een groot beroep gedaan op het aanpassingsvermogen van HR-afdelingen. Recruitment technologie helpt je grip te krijgen op de situatie door processen te automatiseren en digitale werkzaamheden te optimaliseren. Lees verder en ontdek waarom jij nú zou moeten investeren in HR-technologie.

Ondersteun de thuiswerkers

We beginnen bij de belangrijkste factor: het personeel. Het is van cruciaal belang dat zij hun werk goed kunnen blijven uitvoeren, alleen zo komt jouw organisatie de crisis door. Hierdoor is recruitment technologie niet langer een ‘nice-to-have’, maar een ‘musthave’. Maak gebruik van deze geavanceerde technologieën, zodat het personeel ook op afstand effectief door kan werken.

Met de juiste technische ondersteuning zorg je ervoor dat medewerkers op een prettige manier kunnen communiceren en productief kunnen samenwerken. Bovendien voelen thuiswerkers zich hierdoor toch verbonden met de organisatie, ook al zijn ze niet fysiek aanwezig.

Lees ook: Hoe ga je als HR om met het coronavirus?

Verbeter de digitale candidate experience

Dankzij de technologische ontwikkelingen kunnen je recruitmentwerkzaamheden gewoon doorgaan, ook in deze tijd. Met de juiste technologie kun je de candidate experience waarborgen. Dit is belangrijker dan ooit, omdat de werving en selectie nu enkel en alleen online plaatsvindt. Recruitment technologie stelt je in staat om HR-processen te automatiseren en digitale sollicitaties te faciliteren. Zo kun je de kandidaat toch een prettige beleving geven tijdens de werving en selectie.

Gratis webinar over video recruitment

Om je te helpen de candidate experience te optimaliseren tijdens de coronacrisis, geven wij op 28 mei een gratis webinar over video recruitment. Hierin geven wij je tips en tricks over hoe je de sollicitatieprocedure via video net zo aantrekkelijk, eerlijk en veilig kunt laten lopen als voorheen. Meld je nu gratis aan voor de webinar video recruitment!

Analyseer de huidige situatie

HR-technologie stelt je in staat om alle werkzaamheden op de voet te volgen. Wat gaat er goed nu we allemaal thuiswerken en wat kan beter? De technologie kan ons deze inzichten verschaffen, waardoor we vorm kunnen geven aan deze nieuwe manier van werken.

Verhoog je efficiency

Hoge efficiency is een belangrijke succesfactor: niet alleen nu, maar ook na de coronacrisis. Automatiseer de recruitmentprocessen met de juiste recruitment technologie en koppel (SaaS) softwareproducten aan elkaar. Verbind het proces van in-, door-, en uitstroom van kandidaten en voorkom dubbele invoer.

Daarbij kun je met de HR-technologie je werken-bij website koppelen aan je recruitmentsysteem. Dit systeem is weer verbonden aan online contracting, onboarding en een planningstool. Connect al deze onderdelen met een HRM-systeem en behaal maximale tijdswinst. Waarom zou je niet van technologie gebruik maken om je HR-processen te automatiseren en verbeteren?

Haal je voordeel uit de nieuwe technologische ontwikkelingen

De technologie verandert én verbetert continu. Profiteer van de vele voordelen die HR-technologie jou kan bieden en maak jouw werk eenvoudiger, efficiënter en leuker! De combinatie tussen de kwaliteiten die jij als recruiter bezit én de ondersteuning die de technologie jou kan geven, is een gouden combinatie.

Weet je niet welke tooling het best bij jou past? Vraag een demo aan en ontdek welke technologie je de meeste voordelen oplevert. We helpen je graag!