HRO blog werken-bij

5 redenen waarom juist nu een werken-bij website zo belangrijk is

Met de komst van de coronacrisis verloren ruim 150 duizend Nederlanders hun baan, tijdens de eerste twee kwartalen van 2020. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de afgelopen drie maanden het aantal werklozen met gemiddeld 16 duizend per maand is gedaald. Men is hard op zoek naar een nieuwe baan en ook het aantal vacatures dat bedrijven uitzetten neemt toe. Juist nu is het zo belangrijk dat je beschikt over een goede werken-bij website. Daarom in dit artikel vijf redenen waarom je vandaag nog een werken-bij website maakt.

De 5 redenen waarom jij vandaag nog een werken-bij website moet maken

Reden 1: makkelijk vacatures publiceren op verschillende platforms

Met het toenemende aantal vacatures die bedrijven de afgelopen maanden hebben uitgezet, is het best een pittige opgave om jouw vacature er tussenuit te laten springen. Er zijn verschillende manieren om je vacatures te pushen, bijvoorbeeld door de verschillende vacaturezoekmachines, zoals: Indeed, Neuvoo, Nationale Vacaturebank, enzovoorts. Een ander succesvol kanaal om jouw vacatures onder de aandacht te brengen is social media. Het triggeren van sollicitanten door een gave retargetingcampagne, kan ervoor zorgen dat ze na enkele keren besluiten te solliciteren.

Nu zijn vacaturezoekmachines en social mediakanalen ontzettend goede platforms om je vacatures te pushen. Je wilt er immers voor zorgen dat sollicitanten via deze zoekmachines en social media terecht komen op je werken-bij website. This is where the magic happens. Geef op je werken-bij website in een duidelijk overzicht weer voor welke functies je vacatures hebt en beschrijf duidelijk de taken en verwachtingen die je hebt van de kandidaten.

Wat doe je met kandidaten die je website hebben gevonden, maar waar je (nog) geen passende vacature voor hebt? Geef ook deze groep aandacht! Maak het voor hen mogelijk een open sollicitatie te sturen. Een job alert in te stellen. Of via een contact-button de mogelijkheid om een afspraak kunnen maken voor een virtuele kop koffie.

Reden 2: een goede eerste indruk achterlaten

Nu veel mensen hard op zoek zijn naar een nieuwe baan, is je eerste indruk die je overbrengt nu nóg belangrijker. Enerzijds omdat ze hun baan zijn verloren, Anderzijds omdat men ontevreden is over de werkwijze van hun werkgever in coronatijd.

Zorg dat je kandidaten die op je website terecht komen voorziet van ruim voldoende informatie over de openstaande vacature. Aangezien kandidaat en werkgever elkaar niet kunnen zien, is de nieuwe manier van solliciteren best spannend en kan een drempel vormen. Zorg ervoor dat je tenminste omschrijft hoe de kandidaat zich kan voorbereiden op het gesprek, welke taken de functie bevat, welke vragen er worden gesteld en via welk platform het gesprek zal plaatsvinden.

Laat je kandidaten zich goed voorbereiden op hun gesprek, waarmee je de drempel om te solliciteren verlaagt en alleen de meest geschikte talenten werft.

Reden 3: helder je bedrijfscultuur in kaart brengen

Sollicitanten kijken naast de vacature ook naar waar ze komen te werken, met wie ze komen te werken, is het een formeel of informeel bedrijf, enzovoorts. Voor bedrijven kan het lastig zijn om hun bedrijfscultuur over te brengen in deze bijzondere tijd, en antwoord te geven op die vragen. Nog een reden waarom je een werken-bij website wilt starten!

Via je website kun je de bedrijfscultuur en werkomgeving middels mooie content overzichtelijk in kaart brengen. Een stukje beleving, juist in een tijd waar mensen hier zo’n behoefte aan hebben.

Laat de kandidaten zien wie hun nieuwe collega’s misschien worden en waar ze aan het werk zullen gaan. Doe aan storytelling of laat werknemers aan het woord in een scherpe awareness campagne. Tot slot kun je gave beelden van voorgaande bedrijfsuitjes laten zien, want laten we eerlijk zijn: iedereen staat te popelen om hier weer aan deel te nemen!

Reden 4: word zichtbaar als interessante werkgever

Een werken-bij website draagt niet alleen bij aan het werven van kandidaten, het is een ideale manier om je employer branding te uiten. Deze branding omvat alles waar je bedrijf voor staat en zie je onder andere terug in de vormgeving van je site, de tone-of-voice, de algehele uitstraling, enzovoorts. Dit is dé plek om je te onderscheiden van de concurrentie, en te laten zien wat jou als werkgever uniek maakt.

Breng voor een sterke employer branding je werknemers in beeld met foto’s en video’s. Het gaat erom dat je laat zien wie jullie zijn als bedrijf, en nog belangrijker: als werkgever. Dit is wat de huidige sollicitanten willen zien en weegt mee in de beslissing die zij zullen maken bij het solliciteren. Laat je werkgeverswaarden naar voren komen en wees transparant. Om erachter te komen wat je unieke waarden als werkgever zijn, is een Employee Value Proposition (EVP) dé basis.

Benieuwd waar je aan moet denken bij het in kaart brengen van je employer brand? Lees hier hoe jij je employer branding versterkt via een werken-bij website.

Reden 5: meer conversie

Tot slot, en misschien is dit wel de belangrijkste reden, is je werken-bij website een geweldige plek om je vacatureteksten uitgebreid te optimaliseren en ervoor te zorgen dat ze gedeeld kunnen worden. In deze gekke tijd, waren wervings- en sollicitatieproces op afstand worden gehouden dien je zo duidelijk en informatief mogelijk te zijn.

Zorg ervoor dat je rekening houdt met de volgende punten:

  • Functieomschrijving: bedenk goed naar welk talent je op zoek bent. De ene titel past beter bij je functie dan de ander. Dus wees hier kritisch in.
  • Mobielvriendelijk: tegenwoordig is de kans groter dat sollicitanten je site bezoeken via smartphone, in plaats van via de PC. Is je website mobielvriendelijk?
  • Social media: vacatures worden via via verspreid. Zo verspreid je ze via zoekmachines en je eigen social mediakanalen. Geef bezoekers van je werken-bij website ook de mogelijkheid je vacatures te delen met vrienden/kennissen via social media.
  • Solliciteer-direct-knop: heb je kandidaten overtuigt om te solliciteren? Maak het ze gemakkelijk en plaats een solliciteer-direct-knop op je werken-bij site.

Samengevat

De ontwikkelingen vandaag de dag, mede door corona, vragen om een nieuw aanpak. Ook de manier waarop een werken-bij website wordt opgebouwd. Met de tips van onze experts:

  1. Beschrijf je functies, taken en verwachtingen in je vacatures en houd je rekening met kandidaten waar je nog geen passende functie voor hebt
  2. Zorg je ervoor dat kandidaten zich goed kunnen voorbereiden, waardoor je alleen de beste talenten werft
  3. Breng je de bedrijfscultuur over, in een tijd waarin mensen hier de meeste behoefte naar hebben
  4. Versterk je, je employer brand via je werken-bij, door te visualiseren wie jullie zijn als bedrijf en wat je uniek maakt als werkgever
  5. Ben je zo duidelijk en volledig mogelijk, met geoptimaliseerde vacatures op je werken-bij website

Werken-bij website laten maken door HROffice

Nu je weet waarom het zo belangrijk is een werken-bij website te hebben, zeker in tijden van Corona. HROffice helpt je graag met het realiseren van een passende werken-bij website óf bij het realiseren van je Employee Value Proposition (EVP). Als softwarepartner bieden wij oplossingen voor al je recruitment- en HR-vraagstukken.

Kies voor een werken-bij website op maat, waar onze professionals luisteren naar je wensen en deze weten door te vertalen naar de ideale werken-bij site passend bij jouw organisatie. Benieuwd naar al onze oplossingen? Neem dan contact op! We vertellen je graag meer in een persoonlijk gesprek.