Referral recruitment tool van HROffice

VERNIEUWD: slim recruiten met de referral recruitment tool van HROffice

Op zoek naar personeel dat langer blijft én beter presteert? Zet je eigen personeel in als recruitmentmiddel! Met referral recruitment maak je gebruik van het netwerk van je medewerkers bij het werven van nieuwe kandidaten. Maar hoe leid je dit in goede banen? Met de overzichtelijke referral recruitment tool van HROffice laat je dit proces op efficiënte wijze verlopen, zowel voor het personeel als voor jou als HR-professional. Benieuwd hoe dit in z’n werk gaat? Lees snel verder!

Zet je personeel in als recruitmentmiddel

Gebruik jij het medewerkersnetwerk nog niet om nieuwe kandidaten binnen te halen? Dan loop je veel kansen mis! Volgens de Academie voor Arbeidsmarkt Communicatie was referral recruitment in 2018 nog het één na belangrijkste recruitmentmiddel voor het behalen van wervingsdoelstellingen, na het social platform LinkedIn.

Daarbij bleek uit hun cijfers ook dat deze vorm van recruitment betere kandidaten oplevert. Maar liefst 40% van de medewerkers die uit het personeelsnetwerk komt, blijft niet alleen langer, maar presteert ook bovengemiddeld. Je medewerkers zullen immers geen kandidaten aandragen waar ze zelf geen vertrouwen in hebben.

De referral recruitment tool

Onze referral tool is een applicatie binnen je werken-bij website waarmee je eenvoudig én efficiënt het personeelsnetwerk kunt inzetten voor de werving van nieuwe collega’s. Onze tool heeft geen onnodige toeters en bellen en is daarmee niet alleen gebruiksvriendelijk voor jou als recruitment- of HR-professional, maar ook voor het personeel.

Lees ook: Waarom elk bedrijf een werken-bij website nodig heeft

Een ander voordeel van de tool is dat hij makkelijk te koppelen is aan het ATS van HROffice. De medewerker maakt een login aan via de werken-bij website en krijgt een eigen dashboard in het ATS. Vanuit dit overzichtelijke dashboard kunnen zij vacatures delen en kandidatenleads verzamelen. 

Hoe werkt het?

Medewerkers maken een account aan voor de referral recruitment tool op de werken-bij website. Zij vullen een naam, e-mailadres en wachtwoord in en ontvangen na aanmelding een bevestigingsmail. Nadat zij hun account via de mail bevestigd hebben, kunnen zij gebruikmaken van de tool. In het dashboard zien ze een overzicht van al hun ‘wervingsactiviteiten’.

Beloon je medewerkers voor het aandragen van nieuwe kandidaten

Draagt een medewerker een nieuwe kandidaat aan die uiteindelijk wordt aangenomen? Dan moet je hem of haar hier natuurlijk wel voor belonen. Voor elke kandidaat die de medewerker aandraagt, ontvangt hij punten. Deze punten verschijnen in het dashboard en kan de medewerker later weer verzilveren voor producten. De medewerker krijgt ook punten voor het aanmaken van een account en voor een kandidaat die op gesprek is geweest. Wordt de kandidaat aangenomen, dan kun je ervoor kiezen om de betreffende medewerker extra punten te geven.

Je kunt zelf in het CMS instellen hoeveel punten de medewerker hiervoor krijgt én wat de vergoeding is voor de punten. Op een contentpagina in het referral dashboard kunnen de medewerkers duidelijk zien voor welke vergoedingen zij de punten kunnen inzetten. Zij verzilveren de punten door contact op te nemen met de HR-afdeling.

Profiteer van het netwerk van het personeel met onze slimme tool

Een professional kan zijn werk niet doen, zonder de juiste tools. Maak ook gebruik van de referral recruitment tool van HROffice en zet het medewerkersnetwerk in voor je recruitmentactiviteiten. Vergroot de betrokkenheid op de werkvloer en haal betere kandidaten binnen, terwijl je alle processen overzichtelijk in de gaten houdt in de tool.

Wil je ook nóg slimmer recruiten? Neem contact op met de experts van HROffice en vermorzel je wervingsdoelstellingen! Onze experts helpen je graag op weg en maken je wegwijs binnen de tool.