Data driven recruitment HROffice

Kies voor de toekomst. Kies voor data driven recruitment

Hr verandert continu. Nieuwe technologieën stellen recruiters in staat om nóg efficiënter te werken. Artificial Intelligence komt steeds meer om de hoek kijken en de Applicant Tracking Systems (ATS) worden slimmer. Data driven recruitment is eigenlijk al geen toekomstmuziek meer, je moet er nú mee aan de slag. Neem een voorsprong op je concurrenten en profiteer van de vele voordelen die data jou biedt.

Hoe werkt data driven recruitment?

Met deze vorm van recruitment maak je niet gebruik van de mens, maar van een algoritme om de juiste kandidaat voor jouw vacature te vinden. E-recruitment leunt op geavanceerde recruitmentsystemen. Zij gebruiken bestaande gegevens om bijvoorbeeld te bepalen waar de kandidaat vandaan komt of in welke fase van de candidate experience hij of zij zich bevindt.

Lees ook: 5 tips voor het verbeteren van je candidate experience

Ook gebruikt het ATS data als webgedrag en de interesses van kandidaten om vacatures beter bij ze aan te laten sluiten. Daarnaast kiest het systeem de meest geschikte kanalen om de vacatures succesvol onder de doelgroep te verspreiden.

Wat zijn de voordelen?

Het is duidelijk dat data je veel relevante inzichten kunt geven. Maar wat win je hier nu precies mee? Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen van data driven recruitment voor je op een rij.

  • Bespaar tijd en geld
  • Leer de doelgroep beter kennen
  • Optimaliseer de candidate journey
  • Haal kwalitatieve sollicitanten binnen

Bespaar tijd en geld

Eén ding is zeker, je bespaart een hoop tijd en geld met e-recruitment. Het algoritme van het ATS neemt het hele proces uit handen. Het systeem kiest voor jou de beste wervingskanalen, stuurt uitingen op het juiste moment uit en selecteert de meest geschikte kandidaten.

Voor het ATS is dit een fluitje van een cent, maar als je dit zelf zou moeten doen, ben je er gegarandeerd veel meer tijd aan kwijt. En tijd is geld! Bovendien neemt niet alleen de time-to-hire, maar ook de cost-to-hire af, doordat het systeem veel gerichter campagnes uit kan sturen via de meest effectieve wervingskanalen. Hierdoor kun je je mediabudget efficiënter inzetten.

Leer de doelgroep beter kennen

Met behulp van de data uit het ATS kom je veel te weten over je doelgroep. Je krijgt inzicht in het gedrag en de interesses van de kandidaten, waardoor je precies weet hoe je ze het beste kunt bereiken en aan je kunt binden. Deze informatie helpt je niet alleen nu, maar ook in de toekomst om beter in te spelen op de wensen van je doelgroep. 

Optimaliseer de candidate journey

De candidate journey is de reis die de kandidaat aflegt, van het eerste contactmoment tot het moment waarop hij bij het bedrijf aan de slag gaat. Met behulp van data kun je deze reis optimaliseren.

Aan de hand van het ATS kun je er bijvoorbeeld achter komen welk webgedrag ze vertonen op jouw werken-bij website. Deze inzichten helpen je om te bepalen in welke fase de kandidaten zich bevinden. Is de kandidaat in de oriëntatiefase? Dan heeft hij of zij behoefte aan andere informatie dan een kandidaat die al op het punt staat om te solliciteren. 

Haal kwalitatieve sollicitanten binnen

Het doel van recruitment is natuurlijk om kandidaten te werven die kwaliteit leveren voor je organisatie. Maar hoe meet je dat? Data kan je hier een handje bij helpen.

Wanneer je vastgesteld hebt wat je huidige toptalenten zijn, kan het ATS zien waar zij vandaan komen. Andersom krijg je ook inzicht in de wervingskanalen die minder geschikte kandidaten opleveren, zoals kandidaten die na drie maanden weer vertrekken. Hierdoor ben je in staat je wervingskanalen te optimaliseren en kwalitatieve sollicitanten aan te trekken.

Lees ook: 4 redenen om juist nu te investeren in recruitment technologie

HROffice: specialist in e-recruitment

Ben je klaar om de volgende stap te zetten in hr? Kies voor data driven recruitment! De specialisten van HROffice helpen je graag je recruitmentproces te digitaliseren én automatiseren met onze alles-in-één recruitment software.