Whitepaper Recruitment Analytics

Koppel werving aan HR via recruitment Analytics?

Recruitment analytics is volgende stap richting het verbinden van recruitment en human resource. Data is al lang een steunpilaar binnen werving & selectie, cost-per-hire, time-to-hire, vacatures in portefeuille we kennen ze allemaal, maar met recruitment analytics ben jij bezig met het tastbaar en inzichtelijk maken van je candidate journey. De whitepaper recruitment analytics behandeld data en essentiele onderdelen die jij gaat meemaken in elk recruitmentproces.

recruitment analytics via HROffice combineert recruitment met Human Resrouce

Breng resultaten van Google for Jobs in kaart

Maak van je candidate journey een employee journey

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Vind knelpunten in jouw wervingsproces

Geen enkel wervingsproces loopt perfect. Recruitment is en blijft een menselijk proces waar zichtbaarheid, interesse en overtuiging van je meerwaarde als bedrijf essentieel zijn. Maar om je wervingsproces tastbaar te maken is het belangrijk te weten waar je proces uit bestaat en wat er wordt gemeten. Door van complexe data naar begrijpelijke taal te vertalen, maak jij het proces van je (potentiële) kandidaat inzichtelijk.

Weet jij waar jouw wervingsproces uit bestaat? Welke hordes je kandidaten moet overkomen om bij je bedrijf te solliciteren?  Dit is namelijk het verschil tussen een sollicitatiepercentage van 7% of 15%. Knelpunten zijn in elk proces aanwezig, sommige zoals een matig invulformulier of slechte laadsnelheid kun je verbeteren. Voordat je uberhaüpt iets kan verbeteren moet je eerst je eigen recruitment proces inzichtelijk hebben. Data-driven recruitment biedt je de mogelijkheid campagnes te optimaliseren en te verbeteren.

Laadsnelheid is wellicht wel de meest belangrijke knelpunt in het recruitmentproces. Je hebt maximaal 10 seconden om je bezoekers te overtuigen en binnen 3 seconden is gemiddeld 57% van de bezoekers van je vacature alweer vetrokken. Wanneer jij 30% extra bezoekers kan interesseren in je vacature, dan ben je echt je return on investment (ROI) aan het verbeteren en je efficientie en effectiviteit aan het vergroten.

De toekomst van Recruitment Analytics

Online recruitment & Analytics staat nog in de kinderschoenen. Google Analytics geeft de mogelijkheid om veel raakpunten in het wervingsproces inzichtelijk te maken. In de toekomst zal recruitment analytics zich veel meer gaan focussen op de candidate experience. Uit onderzoek is gebleken dat 96% van de 7.000 onderzocht HR- en recruitment professionals wereldwijd aangeeft deze ervaring steeds belangrijker te vinden.

Daarnaast gaat de functie van de recruiter veranderen. Recruitment wordt marketing. Er zal meer getest gaan worden, kleuren, banners op korte termijn en vacatureteksten op lange termijn. Bovendien zal recruitment automatisering ook een opmars maken via tekstanalyses.

Daarnaast wordt employer branding ook tastbaarder. Hoe interacteert een bezoeker met jouw bedrijfsvideo, als bedrijf ben je verantwoordelijk voor je eigen zichtbaarheid en succes. Vanwege de steeds groter wordende vraag naar een employee journey zal ook recruitment software steeds vaker een uitweg bieden richting de toekomst. Wil jij weten welke oplossingen een Applicant Tracking System (ATS) jouw organisatie kan brengen? Plan een gratis demo en ervaar het zelf.