Doelgroep targeting man werken kantoor

Bereik alleen de juiste kandidaten met doelgroep targeting!

Hoe weet je zeker dat je alleen de juiste kandidaten bereikt met de in te zetten recruitmentcampagne? Met behulp van doelgroep targeting

Met deze vorm van targeting kun je jouw advertentie aan een specifieke doelgroep laten zien op basis van diverse segmentaties. Zo bereik je alleen geschikte kandidaten en besteed je je budget optimaal. Lees verder en ontdek hoe jij eenvoudig campagnes opzet op basis van doelgroep targeting.

De voordelen van doelgroep targeting

Deze vorm van targeting brengt vele voordelen met zich mee. Stuur je je recruitmentcampagne naar een grote, gevarieerde doelgroep, dan is de kans groot dat het merendeel van de ontvangers niet relevant is voor jouw vacature. 

Met doelgroep targeting richt je je recruitmentcampagne specifiek op een kleinere doelgroep. Je maakt een selectie aan de hand van een aantal eisen, waardoor je alleen geschikte potentiële kandidaten aanspreekt. 

Door alleen geschikte kandidaten te bereiken, bespaar je tijd en kosten. Niet alleen bij de werving, maar ook tijdens de selectie. Je bent immers geen tijd meer kwijt aan het sorteren van kandidaten die niet aan de eisen voldoen.  

Lees ook: Stop de persen! Dit doet HROffice voor NDC mediagroep

Doelgroep targeting kantoor vergadering

Definieer jouw doelgroep

Voordat je gericht kunt adverteren, moet je eerst weten wie je precies wilt bereiken met jouw vacature. 

De algemene specificaties weet je vaak al wel, zoals: locatie, opleidingsniveau en werkervaring. Maar weet je ook met welke pullfactoren je ze over de streep kunt trekken? Vindt jouw doelgroep een goed salaris bijvoorbeeld erg belangrijk? Of hechten ze meer waarde aan flexibele werktijden of een goede werksfeer? Wanneer je inzicht hebt in deze informatie, kun je jouw boodschap afstemmen op een specifieke doelgroep.

Voer dus eerst een doelgroepanalyse uit en breng jouw doelgroep in kaart. 

Denk hierbij dus na over eisen als: opleidingsniveau, functietitel, functiecategorie en gewenste werkervaring. Onderzoek ook waar jouw doelgroep zich bevindt, met welke pullfactoren je ze kunt overtuigen om bij jou te solliciteren én via welke kanalen je ze het beste kunt bereiken.

Lees ook: 5 redenen om nu met HR-technologie aan de slag te gaan

Stem je recruitmentcampagne af op de doelgroep

Heb je inzicht in jouw doelgroep én weet je via welke wervingskanalen je ze kunt bereiken? Dan kun je jouw recruitmentcampagne hierop afstemmen. Jouw doelgroep kan er bijvoorbeeld zo uitzien: 

  •   Locatie: in de regio Haarlem
  •     Opleidingsniveau: minimaal MBO
  •   Werkervaring: twee tot vijf jaar
  •   Pullfactoren: salaris en werksfeer

 
Aan de hand van deze informatie kun je heel gericht je advertentie uitsturen.

Doelgroep targeting met HROffice Campaigns

Laat je het verspreiden van je vacature liever over aan HROffice? Met HROffice Campaigns nemen wij het voor je uit handen. 

Per vacature heb je de mogelijkheid om zelf je campagne samen te stellen óf het aan ons over te laten. Bespaar tijd en geld en laat het opstellen én uitsturen van je campagne over aan HROffice

Met onze ervaring en tools stellen wij voor jou de ideale mediamix samen en bereiken wij snel, gemakkelijk en effectief jouw doelgroep. Dit doen wij met behulp van maar liefst 350 nieuwe en bekende mediakanalen. Vanuit één centraal dashboard houd je de voortgang van de vacatures eenvoudig bij. 

HROffice helpt je graag bij het opstellen en gericht uitsturen van jouw recruitmentcampagne. Start vandaag nog met HROffice Campaigns! Plan een demo of maak direct een proefaccount aan.