HR technologie_LR

5 redenen om nu met HR-technologie aan de slag te gaan

Organisaties zijn constant in beweging. Dat is ook nodig, want ze moeten zich steeds sneller aanpassen aan trends, ontwikkelingen en de veranderende arbeidsmarkt. Naar verwachting zijn de meeste HR-processen in 2020 geautomatiseerd. De realiteit is echter dat HR-professionals nog veel meer kunnen doen om dit te realiseren. Automatisering van HR-processen maakt het werk van jou als HR-professional een stuk eenvoudiger. De mogelijkheden op het gebied van HR-technologie zijn eindeloos. Denk aan recruitmentsystemen, HR-analytics, e-HRM, social media, Artificial Intelligence, VR en visual storytelling. Ben je nog niet helemaal overtuigd? We geven je 5 redenen om NU met HR-technologie aan te slag te gaan.

1: Meer efficiency

Je efficiency verhogen? Wie wil dat niet? Automatiseer recruitmentprocessen en koppel (SaaS) softwareproducten aan elkaar. Voorkom dubbele invoer door het proces van in-, door- en uitstroom van kandidaten aan een te schakelen. Een werken-bij website koppel je aan een recruitmentsysteem. Die weer verbonden is aan online contracting, onboarding en een planningstool. Connect je deze keten met bijvoorbeeld een HRM-systeem? Dan behaal je helemaal tijdwinst door middel van technologie.

2: Betere en snellere informatievoorziening

De technieken van tegenwoordig bieden een goed overzicht. Zo weet je precies wat de status is van kandidaten en medewerkers. Steeds meer bedrijfsonderdelen zijn data drivenHR is één van de afdelingen waar werken op basis van data eigenlijk niet meer mag ontbreken. Een goed dashboard met al je HR-applicaties en Insights rapportages zorgen voor betrouwbare voorspellingen waar je handig op in kunt spelen.

3: De kwaliteit van HR verbetert

Technologie resulteert vaak in kwaliteitsverbetering van HR. Een voorbeeld. Met een deskundig ATS systeem verlaag je de doorlooptijd. Zo verzamel je veel sneller reacties van lijnmanagers. Bovendien kun je reminders en alerts instellen om geen kandidaat over het hoofd te zien. Met als gevolg dat je de candidate experience verhoogt. Wil je dit écht laten slagen, dan zijn een heldere werken-bij website, verrassende vacatureteksten en een duidelijk overzicht van het sollicitatieproces een must.

4: HR-technologie zorgt voor modern werkgeverschap

Technische ontwikkelingen dragen bij aan modern werkgeverschap. Ook werknemers krijgen tegenwoordig steeds meer zeggenschap over HR-zaken. Bovendien zijn we gewend om veel dingen zelf (online) te regelen. Denk maar aan onze bankzaken. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van e-HRM, verlaag je de kans op fouten en maak je sneller een efficiency-slag.

5: Je houdt tijd over voor strategie

Processen en handelingen waar je veel tijd mee kwijt bent of repeterende handelingen kunnen door de inzet van slimme HR-technologie worden weggenomen. Je krijgt als HR-professional dan meer ruimte om de organisatie naar een hoger niveau te tillen. Er wordt immers steeds vaker verwacht dat HR een tactische en strategische rol vervult.

Omarm HR-technologie, omarm nieuwe ontwikkelingen

Echt, het gaat je werk veel eenvoudiger en leuker maken! Bovendien is de combinatie van nieuwe technologie en de kwaliteiten van jouw recruiters je beste garantie op succes. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste tooling? Passend bij jouw organisatie? Vraag een demo aan van een technologie die bij je past. We helpen je graag verder!